Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2015 13:54

  Στη Βουλή η τροπολογία για το ξήλωμα του ΦΠΑ στα σχολεία

  Στη Βουλή η τροπολογία για το ξήλωμα του ΦΠΑ στα σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τροπολογία για την επαναφορά της απαλλαγής των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ κατέθεσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου "Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων". Η έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία προβλέπει ότι η κατάργηση του ΦΠΑ ανοίγει τρύπα στα κρατικά έσοδα ύψους 390 εκατομμυρίων ευρώ.

  Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ στην αιτιολογική του έκθεση, με την προτεινόμενη διάταξη καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις με τις οποίες υπήχθησαν σε καθεστώς ΦΠΑ οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ, με τις οποίες προβλεπόταν απαλλαγή των υπηρεσιών αυτών από το φόρο.

  Διευκρινίζεται οτι εάν τυχόν έχει καταβληθεί φόρος επιστρέφεται, υπό την προϋπόθεση οτι εκδίδονται πιστωτικά φορολογικά στοιχεία για την επιστροφή του επιρριφθέντος φόρου στον αντισυμβαλλόμενο. Ομοίως διαγράφονται τυχόν πρόστιμα που έχουν εν τω μεταξύ επιβληθεί και επιστρέφονται με αίτηση του φορολογούμενου ποσά που ενδεχομένως έχουν καταβληθεί.

  Δείτε την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ στη δεξιά στήλη "Σχετικά αρχεία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ