Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2015 14:31

  Μέτρα για μεγαλο- οφειλέτες που δεν θα πληρώσουν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:17

  Με σοβαρές κυρώσεις, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και ποινικές διώξεις, απειλεί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, τους  μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι δεν θα μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων που λήγει στις 26 Ιουνίου.

  Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματος του Ποταμιού, κ. Χάρη Θεοχάρη,  αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση μέρους της οφειλής με έκπτωση, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων, που φτάνουν τις 650.000 μέχρι σήμερα,  στο σύνολο των ρυθμίσεων  που κατατέθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κα Βαλαβάνη προέβλεψε, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία,  πως εντός τους 2015 τα έσοδα από τις ρυθμίσεις  αναμένεται  να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

  Αναφορικά με τους μεγαλοοφειλέτες, δηλαδή όσους χρωστούν άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ η υπουργός δήλωσε: "Στη ρύθμιση έχουν μπει περίπου 130 από τους περίφημους μεγάλους οφειλέτες, σε σύνολο 6.500  μεγάλων οφειλετών".  Πρόκειται για 2.000 φυσικά πρόσωπα και 4.500  επιχειρήσεις.

  Για όσους από αυτούς δεν  μπήκαν στη ρύθμιση   -που είναι όπως είπε το 99,9%- δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν μέσα στις επόμενες 17-18 μέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, θα υπάρξουν "πολύ σοβαρές συνέπειες".

  Σπύρος Δημητρέλης

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ