Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 20-Φεβ-2014 09:40

    "Οn line" η παρακολούθηση της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών φόρων μέσω τραπεζών

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:50

    Να βάλει τέλος στο πρόβλημα που δημιουργείται με την καθυστέρηση ενημέρωσης του Taxis για τις πληρωμές φόρων που γίνεται στις τράπεζες επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών.

    Με νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει προστεθεί στη μερίδα κάθε φορολογούμενου (προσωποποιημένη πληροφόρηση) οι φορολογούμενοι μπορούν να δουν την εκκαθάριση πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος που έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι πριν ακόμα διαγραφεί η σχετική οφειλή που είναι στο όνομά τους στο Taxis.

    Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να χορηγείται πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας άμεσα μετά την πληρωμή χωρίς να δημιουργούνται τα προβλήματα που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα.

    Σχετική ανάρτηση έκανε σήμερα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) ο γενικός γραμματεάς Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

    Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.

    Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:

    Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.)
    Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)
    Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)
    Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)
    Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)
    Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.)

    Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014, όπως επίσης και πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας που δεν έχουν ενημερώσει/μειώσει τις οφειλές φορολογουμένων.

    Η παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης της πορείας πληρωμών αίρει αμφιβολίες και ταλαιπωρία που συνεπαγόταν για τους φορολογούμενους το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε μεταξύ της πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών σε τράπεζες και της τελικής ενημέρωσης - μείωσης των συνολικών οφειλών τους στο Taxisnet, το οποίο παραμένει υπέρτερο του συνήθους τριημέρου που απαιτείται για την εκκαθάριση τραπεζικών συναλλαγών.
    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ