Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Αυγ-2018 00:05

  Κρίσιμης σημασίας για την Οικονομία η δια βίου μάθηση

  Κρίσιμης σημασίας για την Οικονομία η δια βίου μάθηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα 

  Στις νέες σημαντικές ευκαιρίες που ανοίγονται για νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες ως προς τη δικτύωσή τους στο διεθνές start-up οικοσύστημα και σε αναβαθμισμένα εκπαιδευτικά συστήματα αναφέρεται, μιλώντας στο Capital.gr, η Δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη, Κοσμήτορας της σχολής "The G.Raymond Chang School of Continuing Education” του Πανεπιστημίου Ryerson, με έδρα τον Καναδά. Σημειώνεται ότι το Ryerson University ξεκίνησε συνεργασία με τη Eurobank και το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας egg - enter•grοw•go.

  H κα Μπουντρογιάννη, κρητικής καταγωγής, με πλούσιο βιογραφικό, έχοντας υπηρετήσει σε διαπρεπείς ακαδημαϊκές και πολιτικές θέσεις στον Καναδά και στο εξωτερικό, αναφέρεται στα οφέλη της δια βίου εκπαίδευσης και στον δυναμισμό των start-up οικοσυστημάτων, με την πεποίθηση ότι πρωτοβουλίες που στηρίζουν τη νέα γενιά επιχειρηματικών ταλέντων, στηρίζουν ουσιαστικά την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. 

  Οι πρώτες ομάδες του egg - enter•grοw•go, του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2013 η Eurobank σε συνεργασία με τη μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ταξιδεύουν το φθινόπωρο για τον Καναδά καθώς σταδιακά ξεκινά η υλοποίηση της συμφωνίας. Σημείο αναφοράς είναι ο DMZ (Digital Media Zone), ο επιχειρηματικός επιταχυντής για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Πανεπιστημίου και ο οποίος στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του έχει κατακτήσει στην κατηγορία του, την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. 

  - Κυρία Μπουντρογιάννη, πρόσφατα το Ryerson University ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τη Eurobank. Ποιο είναι το πλαίσιο και ο σκοπός αυτής της συνεργασίας; 

  H πενταετής συμφωνία συνεργασίας στην οποία προχώρησε το Ryerson University με τη Eurobank είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, ενδεικτική και του ενδιαφέροντος από την πλευρά της τράπεζας να προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης, ανάπτυξης και να στηρίξει επιχειρήσεις που "εκκολάφθηκαν" στο egg. Το Ryerson University έχει πολύ ισχυρή παρουσία στο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων. Σημείο αναφοράς είναι ο DMZ, ο επιχειρηματικός επιταχυντής για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Πανεπιστημίου. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του έχει κατακτήσει την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, στην κατηγορία του, στηρίζοντας δυναμικές, νεοφυείς επιχειρήσεις που στο περιβάλλον του DMZ μπορούν να ενδυναμωθούν, να αναπτυχθούν και να επεκταθούν. Έχει ήδη υποστηρίξει 336 εταιρείες start-up, οι οποίες άντλησαν από την αγορά  474 εκατ. δολάρια σε seed funding και έχουν συμβάλει στη δημιουργία 3.246 θέσεων απασχόλησης. Μπορώ να πω ότι ο  DMZ είναι ένας φυσικός εταίρος για το egg. 

  - Ποια είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας; 

  Η συμφωνία έχει τρεις βασικούς άξονες: Εταιρείες startup του egg θα μπορέσουν να λάβουν εκπαίδευση και mentorship στο DMZ για διάστημα 1 – 2 εβδομάδων.

  Εταιρείες startup του egg θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο DMZ για μεγαλύτερο διάστημα (1-3 μηνών) και να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Μέσω της σχολής "The G. Raymond Chang School of Continuing Education" του Ryerson University, το Ryerson θα διευκολύνει τη διεξαγωγή online κύκλων μαθημάτων και προγραμμάτων πιστοποίησης για τους επιχειρηματίες του egg.

  - Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ; Ποια είναι τα βήματα των επόμενων μηνών; 

  Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας μας το φθινόπωρο, θα ταξιδέψουν στο Τορόντο εκπρόσωποι δύο προεπιλεγμένων εταιρειών του egg και θα φιλοξενηθούν στο DMZ για δέκα ημέρες. Επιπλέον μέλη από ομάδες του egg σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν στο DMZ τον χειμώνα του 2019 για να παραμείνουν για διάστημα έως τρεις μήνες. 

  Στη σημερινή εποχή, στην παγκόσμια οικονομία που στηρίζεται στη γνώση, η διαρκής επιμόρφωση είναι απαραίτητη καθώς οι δεξιότητες και οι επιχειρηματικές πρακτικές πρέπει να αναβαθμίζονται διαρκώς για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.
   
  - Η πρόκληση της δια βίου μάθησης είναι κοινή για όλες τις οικονομίες.  Ποια είναι η πρακτική του Ryerson University σε αυτό το κρίσιμο πεδίο; 

  To Ryerson κινείται προς το να γίνει το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Καναδά, στον τομέα της καινοτομίας. Πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες να αναβαθμίζουν διαρκώς τις δεξιότητές τους και η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνεται αυτό και να εντάσσεται η δια βίου μάθηση στα ιδιαίτερα απαιτητικά προγράμματα των σύγχρονων επαγγελματιών. Ταυτόχρονα η καθοδήγηση και οι ευκαιρίες μάθησης είναι ένας ιδανικός τρόπος για τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν εμπειρία στον χώρο εργασίας, βοηθώντας παράλληλα και τους εργοδότες να καλύψουν ανάγκες για δεξιότητες που προκύπτουν. 

  Στο G. Raymond Chang School of Continuing Education του Ryerson University προσφέρουμε 30 προγράμματα πιστοποίησης τα οποία ολοκληρώνονται αποκλειστικά εξ΄αποστάσεως, σε τομείς όπως επιχειρηματικότητα και μικρές επιχειρήσεις, οικονομικά και διαχείριση προγραμμάτων εξασφάλισης χρηματοδότησης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ