Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 21-Απρ-2009 14:13

    Citi: “Μάλλον απίθανη πρόταση εξαγοράς της 3E από την Coca-Cola"

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    (Dow Jones) – Ως όχι ιδιαίτερα πιθανό θεωρούν αναλυτές το ενδεχόμενο η Coca-Cola Co. (KO) να ενοποιήσει τους εμφιαλωτές της στην Ευρώπη και ως εκ τούτου να προχωρήσει σε πρόταση προς την Coca-Cola Hellenic (CCH). Αφορμή για το εν λόγω σχόλιο στάθηκε η προσφορά που υπέβαλε η PepsiCo (PEP) να εξαγοράσει τους δυο μεγαλύτερους εμφιαλωτές της. 

    «Αν και το ενδεχόμενο υφίσταται ωστόσο δεν το θεωρούμε ως ιδιαίτερα πιθανό δεδομένου ότι η Coca-Cola έχει ένα καλύτερα αναπτυγμένο σύστημα εμφιάλωσης» σημειώνει η Citigroup. 

    Ωστόσο, προσθέτει πως παραμένει επιφυλακτική για την Coca-Cola Hellenic καθώς εκτιμά πως το 2009 αποτελεί «ένα έτος-test για τη διοίκηση η οποία προσαρμόζει το μοντέλο της στο επιβραδυνόμενο μακροοικονομικό περιβάλλον και στην περιορισμένη ορατότητα όσον αφορά τους όγκους και το προϊοντικό μίγμα». 

    Η Citigroup έχει θέσει σύσταση “hold” και τιμή-στόχο τα 11,40 ευρώ για τη μετοχή της Coca-Cola Hellenic. 

    © Dow Jones Newswires

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ