Τετάρτη, 21-Ιαν-2026 22:10
Θα διεξαχθεί η έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων την Πέμπτη παρά τη "στροφή" Τραμπ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν την Πέμπτη, ακόμη και μετά την υπαναχώρηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τις απειλές του για επιβολή δασμών σε ορισμένες χώρες λόγω της Γροιλανδίας, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του Συμβουλίου.
Τη διεξαγωγή της έκτακτης συνόδου κορυφής είχε προαναγγείλει την Κυριακή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, "για περαιτέρω συντονισμό δεδομένης της σημασίας των πρόσφατων εξελίξεων" σχετικά με την Γροιλανδία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι δεν θα επιβάλει τους δασμούς που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου.
Είπε επίσης ότι διαμόρφωσε το πλαίσιο "μιας μελλοντικής συμφωνίας που αφορά τη Γροιλανδία και, στην πραγματικότητα, ολόκληρη την Αρκτική περιοχή", με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.