Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 15-Ιαν-2026 21:52

    "Αποδυναμωμένος" ο χρυσός μετά τα ρεκόρ

    "Αποδυναμωμένος" ο χρυσός μετά τα ρεκόρ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο χρυσός αποδυναμώθηκε (μετά τα διαδοχικά ρεκόρ που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες μαζί με το ασήμι), καθώς τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση ενίσχυσαν το δολάριο, ενώ ο πιο "ήπιος" τόνος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά το Ιράν, επηρέασε περαιτέρω τη ζήτηση για το μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

    Η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,1% στα 4.614,93 δολάρια ανά ουγγιά,ενώ τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ, παραδόσεως Φεβρουαρίου, σημείωσαν άνοδο κατά 0,3% χαμηλότερα στα 4.623,70 δολάρια.

    Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ωθώντας τον δείκτη δολαρίου το υψηλότερο επίπεδό του από τις 2 Δεκεμβρίου.

    "Τα πρόσφατα στοιχεία κρατούν τις προσδοκίες για την Fed σε αναμονή ίσως για το πρώτο εξάμηνο του έτους, επομένως ο δείκτης του δολαρίου βρίσκεται σε υψηλό πολλών εβδομάδων και αυτό αποτελεί ένα μικρό εμπόδιο για τον χρυσό σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Peter Grant, αντιπρόεδρος και ανώτερος στρατηγικός αναλυτής μετάλλων στην Zaner Metals.

    Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνάντησή της στις 27-28 Ιανουαρίου, παρά τις εκκλήσεις του Τραμπ για μειώσεις. Οι αγορές, ωστόσο, αναμένουν τουλάχιστον δύο μειώσεις επιτοκίων 25 μονάδων βάσης αργότερα μέσα στο έτος. 

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού έχασε 0,3% φθάνοντας στα 92,50 δολάρια ανά ουγγιά.

    Η τιμή spot της πλατίνας διαμορφώθηκε 0,8% χαμηλότερα στα 2.404,18 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή παλλαδίου παρέμεινε σταθερή στα 1.826,32 δολάρια ανά ουγγιά.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ