Τρίτη, 23-Δεκ-2025 13:19
Στο 2,01% η απόδοση των εντόκων εξαμήνου - Υπερκάλυψη κατά 1,80 φορές
Συνολικές προσφορές ύψους 718 εκατομμυρίων ευρώ υποβλήθηκαν στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας έξι μηνών (26 εβδομάδων) που διενεργήθηκε σήμερα, Τρίτη.
Το ζητούμενο ποσό υπερκαλύφθηκε κατά 1,80 φορές, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,01%, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία (1,78%) της 26ης Νοεμβρίου.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο ΟΔΔΗΧ σημειώνει ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025.