Δευτέρα, 08-Δεκ-2025 15:20
Η IBM εξαγοράζει την Confluent σε mega deal ύψους 11 δισ. δολαρίων όλα σε μετρητά
Η IBM ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι αποκτά την πλατφόρμα δεδομένων Confluent, σε μια συμφωνία αξίας 11 δισ. δολαρίων.
Η τιμή της μετοχής της Confluent εκτοξεύτηκε κατά 26% προσυνεδριακά με φόντο το deal και τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ενώ ο τίτλος της IBM υποχωρεί κατά περίπου 1%.
Η IBM θα καταβάλει αντίτιμο 31 δολάρια η μετοχή σε μετρητά για όλες τις μετοχές της Confluent (δηλαδή περίπου 11 δισ. δολάρια) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2026.
"Με την εξαγορά της Confluent, η IBM θα παρέχει την έξυπνη πλατφόρμα δεδομένων για την εταιρική πληροφορική, ειδικά σχεδιασμένη για την Τεχνητή Νοημοσύνη", αναφέρει σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Άρβιντ Κρίσνα.
Στην ανακοίνωσή της, η IBM επισημαίνει ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τα όσα προσφέρει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη δεδομένων θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2028.