Τρίτη, 11-Νοε-2025 11:36
Fraport: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα κέρδη προ φόρων στο γ' τρίμηνο - Άλμα 10% της μετοχής
Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατέγραψε η Fraport το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα.
Τα τριμηνιαία κέρδη της Fraport προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 593,1 εκατομμύρια ευρώ πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 533 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως σημειώνει το Reuters το αποτέλεσμα αυτό υποστηρίχθηκε από τη μείωση του κόστους προσωπικού κατά 50 εκατομμύρια ευρώ λόγω μιας εφάπαξ επιστροφής εισφορών στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού της προγράμματος.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει 63 εκατομμύρια επιβάτες να πετάξουν μέσω Φρανκφούρτης το 2025, μειωμένοι κατά 1 εκατομμύριο σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη.
Ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, τον πιο πολυσύχναστο διεθνή κόμβο της Γερμανίας, παρέμεινε σημαντικά κάτω από τα επίπεδα πριν από την COVID, φτάνοντας το 87,8% των όγκων που παρατηρήθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2019.
Αντίθετα, ο αριθμός των επιβατών για ολόκληρο τον όμιλο επέστρεψε στα επίπεδα πριν από την πανδημία για πρώτη φορά, με τα αεροδρόμια που λειτουργεί στην Ελλάδα, το Περού και την Αττάλεια της Τουρκίας πολύ πάνω από τους όγκους του 2019