Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος JUMBO επιβεβαίωσε την αναπτυξιακή του δυναμική με διψήφια αύξηση των πωλήσεων τον Οκτώβριο, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον.
Η Ελλάδα και η Κύπρος συνέχισαν να εμφανίζουν ισχυρότερες επιδόσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τη συνολική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου.
Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος παραμένουν οι πιο κρίσιμοι μήνες για το αποτέλεσμα του 2025.
Παράλληλα, η απόκτηση του εμπορικού κέντρου "Veso Mare" στην Πάτρα έναντι €10,8 εκατ. με αναμενόμενη διψήφια απόδοση από τον πρώτο χρόνο, σηματοδοτεί την εξέλιξη του επιχειρηματικού μοντέλου με έλεγχο των σημείων πώλησης, μείωση του λειτουργικού κόστους και ενίσχυση των περιθωρίων μακροπρόθεσμα.
Αναλυτικότερα:
- Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2025, ο Όμιλος JUMBO κατέγραψε αύξηση πωλήσεων περίπου +13%.
- Συνολικά, για την περίοδο Ιανουαρίου–Οκτωβρίου 2025, οι πωλήσεις του Ομίλου εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου +8%.
Η επίδοση του δικτύου πωλήσεων υποστηρίχθηκε από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και από τη βελτίωση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ο αντίστοιχος μήνας του 2024, είχε επηρεαστεί αρνητικά από ελλείψεις αποθεμάτων λόγω του κλεισίματος της Διώρυγας του Σουέζ και τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που είχαν περιορίσει τη ζήτηση.
Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, στα τέλη Οκτωβρίου ο Όμιλος JUMBO απέκτησε το 100% της εταιρείας "HERALD ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2" (ΗERALD 2), ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου "Veso Mare" στην Πάτρα. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 10.825.621 ευρώ. Η JUMBO ήδη λειτουργεί κατάστημα εντός του εμπορικού κέντρου, ενώ η απόδοση επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου από την εν λόγω συναλλαγή εκτιμάται ότι θα είναι διψήφια ήδη από τον πρώτο χρόνο.
Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου για την απόκτηση μισθωμένων καταστημάτων που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα, τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού του μοντέλου.
Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα
Ελλάδα
Τον Οκτώβριο του 2025, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +17% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά, για το 10μηνο του 2025, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας –χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές– παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου +9,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Κύπρος
Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο, κατά τον Οκτώβριο του 2025, ήταν αυξημένες κατά +15% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 10μηνο του 2025 είναι αυξημένες κατά +9% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Βουλγαρία
Οι πωλήσεις του δικτύου στην Βουλγαρία καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (https://www.e-jumbo.bg/bg/), κατά τον Οκτώβριο του 2025, ήταν αυξημένες κατά +11% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις του δικτύου στη Βουλγαρία για το 10μηνο του 2025 είναι αυξημένες κατά +4% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ρουμανία
Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) κατά τον Οκτώβριο του 2025, ήταν αυξημένες κατά +2,5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 10μηνο του 2025, είναι αυξημένες κατά +5% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
-
00:05 Γιατί η στρατηγική ασφαλείας "Πρώτα η Αμερική" του Τραμπ είναι παραπλανητική και επικίνδυνη
-
00:05 H κρίση του κόστους ζωής στις ΗΠΑ είναι πραγματική και ναι, φταίνε οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Αν αυτό δεν είναι φθηνό, τότε η λέξη έχει χάσει το νόημά της
-
00:04 Γιατί ολοκλήρωση της Ευρώπης; Ανασκόπηση μιας μακράς περιόδου προκλήσεων
-
00:04 "Η επιχειρηματικότητα θέλει τόλμη και οι νέοι την έχουμε"
-
00:04 Για πόσο καιρό ακόμη το Κρεμλίνο θα μπλοκάρει το ίντερνετ;
-
00:03 Όταν αρνείσαι τον διάλογο, χάνεις το δίκιο σου
-
00:02 Έρχονται τα "κάλαντα" και για το φορολογικό...
-
00:01 Επενδύσεις αλλιώς έρχεται πείνα
-
18/12 Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Στην φυλακή ο συνδικαλιστής ως αρχηγός και ο λογιστής ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (87)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (31)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (25)
-
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες την Παρασκευή, ανοίγουν τα διόδια το ΣΚ - Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα (16)
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία (16)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (15)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (15)
-
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ολονύχτια μάχη για τη χρήση ή μη των ρωσικών assets - Δύο λύσεις στο τραπέζι για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (14)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (13)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ