Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 07-Νοε-2025 08:46

    Ο "αόρατος" Ανδρουλάκης, η οπλοκατοχή και οι μύδροι σε Τσίπρα για "εξαρτήσεις"

    Ο "αόρατος" Ανδρουλάκης, η οπλοκατοχή και οι μύδροι σε Τσίπρα για "εξαρτήσεις"
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Της Νίκης Ζορμπά

    Εντείνει την επικοινωνιακή του δράση το ΠΑΣΟΚ , με απευθείας παρεμβάσεις μέσω Κοινωνικών Δικτύων, εγκαλώντας ευθέως την πλειονότητα των ΜΜΕ για "εξαφάνιση" των μηνυμάτων του Νίκου Ανδρουλάκη. 

    Χθες, "βγήκε μπροστά" για πρώτη φορά , η Διευθύντρια Επικοινωνίας του κόμματος Στεφανία Μουρελάτου, αναρτώντας ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στα Κοινωνικά Δίκτυα, στηλιτεύοντας τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του κρητικού αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στη γενέτειρα του στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον απόηχο της πολύνεκρης υπόθεσης στα Βορίζια , ελέω "βεντέτας".

    "Καμία ανοχή" απέναντι στη στήριξη οπλοκατοχής από Γεωργιάδη

    Το ΠΑΣΟΚ χθες αντέδρασε άμεσα και εντόνως στην δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη πως του "αρέσει  γενικά οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι και να μπορούν να υπερασπιστούν την ελευθερία τους" εξηγώντας μάλιστα πως είναι υπέρ του αμερικανικού μοντέλου για την οπλοκατοχή.

    Η Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε από την Κυβέρνηση να πει ποια είναι η θέση  της για τις δηλώσεις του Υπουργού, "εκτός και αν η σιωπή της και η αποφυγή αποδοκιμασίας του, είναι σκόπιμη για να χαϊδέψει δια του κ. Γεωργιάδη τα ακροατήρια της κυρίας Λατινοπούλου και του κ. Βελόπουλου¨. 

    Με δημόσια παρέμβασή του ( 6o forum OT) , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε εκτενή αναφορά στα Βορίζια, αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του χωρίς να τους κατονομάσει , ( εκ δεξιών, κυρίως):

    "Με τη δημόσια παρουσία μου ως σήμερα δεν άφησα ποτέ περιθώριο νομιμοποίησης τέτοιων φαινομένων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ουδέποτε πήγα σε μια εκδήλωση όπου φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι -και τι εννοώ; κάποιος να ρίξει μια στον αέρα- και εκ των προτέρων να μην ενημερώσω ότι θα φύγω. Και μιλώ και για εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Δεν είμαστε λοιπόν όλοι το ίδιο, γιατί κάποιοι τους αρέσει να "πουλάνε" την Κρήτη με αυτό τον τρόπο στην υπόλοιπη Ελλάδα". 

     Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθύμισε: Ουδέποτε άφησα περιθώριο νομιμοποίησης φαινομένων οπλοκατοχής, όπως άλλοι πολιτικοί και πολιτικοί αρχηγοί, και έχω μία πολύ ξεκάθαρη θέση σε όλη τη δημόσια διαδρομή μου εδώ και χρόνια".

    Υπεραμύνθηκε πάντως του τόπου του ( σ.σ  "δεν μπορεί λόγω ενός γεγονότος να θεωρεί όλη η Ελλάδα ότι 700.000 Κρητικοί κρατούν τα όπλα και γίνονται συνεχώς δολοφονίες) ενμω ισχυρίστηκε πως τα ποσοστά των δολοφονιών πανελλαδικά και των δολοφονιών στην Κρήτη ακολουθούν τον μέσο όρο, μιλώντας πάντως για απόλυτη ανάγκη να μην υπάρξει "καμία ανοχή στην οπλοκατοχή".

    "Εξαρτήσεις"

    Από το ίδιο βήμα και στο ίδιο πλαίσιο ( συνέντευξη σε Δ. Μανιάτη) , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το πολλαπλώς εκπεφρασμένο μήνυμά του ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι "η προοδευτική απάντηση στη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας".

    Με "φωτογραφικά" πυρά στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως το κόμμα του είναι "κανονικό, με στελέχη και πρόγραμμα και όχι του ενός αρχηγού, ούτε των social media. Μπορεί να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα. Και ζητώ από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν για να έχουμε καλύτερες ημέρες". Κυρίως , όμως για μια ακόμη φορά, ταύτισε τον πρώην πρωθυπουργό με "συμφέροντα".

    "Κάποιοι προσπαθούν να πάρουν την ευλογία από τα συμφέροντα για να παίξουν στρατηγικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Εγώ όχι", είπε επακριβώς αναφερόμενος σε περαιτέρω κατακερματισμό του προοδευτικού χώρου και σε ...εξαρτήσεις:

    1.  "Αν, όμως, θεωρούν κάποιοι ότι ο περαιτέρω κατακερματισμός βοηθά την αντιπολίτευση και όχι τη Νέα Δημοκρατία, είναι ένα θέμα"

    2.  "Εμείς μιλάμε για πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα, διότι, αν έχουμε εξαρτήσεις, αυτά που περιγράφουμε, δεν θα γίνουν ποτέ".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ