Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 06-Νοε-2025 11:26

    Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ ανοιχτά της Σομαλίας

    Δελτίο ΑΠΕ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πειρατές έκαναν ρεσάλτο σε δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας στα ανοικτά της Σομαλίας σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey.

    Πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο HELLAS APHRODITE, με 24 μέλη πληρώματος, που πλέει 500 μίλια ανοικτά του Μογκαντίσου, στη Σομαλία, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

    "Οι πειρατές φέρονται να προσέγγισαν με λέμβο και να άνοιξαν πυρ κατά του τάνκερ", δήλωσε η Ambrey σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι πειρατές επιχειρούσαν από μικρό σκάφος με ιρανική σημαία, το οποίο είχαν καταλάβει.

    Το δεξαμενόπλοιο έπλεε από τη Σίκα της Ινδίας προς το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με την Ambrey.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πειρατές άνοιξαν πυρ κατά την προσέγγιση πριν επιβιβαστούν στο δεξαμενόπλοιο. Το πλοίο, το οποίο δεν διέθετε ένοπλη ομάδα ασφαλείας, εθεάθη να αλλάζει πορεία και ταχύτητα στις 06:44 UTC, περίπου 546 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Σομαλίας. Ένα άλλο κοντινό δεξαμενόπλοιο άλλαξε πορεία μακριά από την περιοχή μετά την επίθεση.

    Το σκάφος έπλεε από τη Σίκα της Ινδίας προς το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με την Ambrey.

    Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου της Βρετανίας (UKMTO) δήλωσε ότι πρόσωπα, στα οποία δεν είχε δοθεί άδεια, ανέβηκαν σε σκάφος νοτιοανατολικά της Εΐλ, στη Σομαλία.

    Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η Ambrey και η UKMTO αναφέρονταν στο ίδιο περιστατικό, αλλά και οι δύο ανακοινώσεις ανέφεραν παρόμοιες αποστάσεις από τις ακτές της Σομαλίας.

    Επιβεβαιώνει η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Latsco την πειρατική επίθεση 

    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Latsco Marine Management επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι το πλοίο Hellas Aphrodite, που φέρει σημαία της Μάλτας, δέχτηκε επίθεση στα ανοικτά της Σομαλίας, προσθέτοντας ότι τα 24 μέλη του πληρώματος είναι όλα ασφαλή και έχουν εντοπιστεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ