Δευτέρα, 10-Νοε-2025 15:49
Το Radisson Hotel Group ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό: Πέντε νέες μονάδες, στρατηγικές συνεργασίες και είσοδος σε Πελοπόννησο και Πάρο
Με έναν συνδυασμό δημοφιλών προορισμών που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα, αλλά και νησιά και παραθαλάσσιες τοποθεσίες, το Radisson Hotel Group διαμορφώνει ένα χαρτοφυλάκιο που αποτυπώνει τη σύγχρονη εικόνα της ελληνικής φιλοξενίας: με γνώμονα την εμπειρία του επισκέπτη και στρατηγικά προσανατολισμένη στην ποιότητα.
Από το 2019, ο διεθνής όμιλος έχει υιοθετήσει μια στοχευμένη στρατηγική που συνδυάζει αστικά ξενοδοχεία και παραθεριστικά resorts. Η επόμενη διετία σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο παρουσίας του ομίλου στον ελληνικό τουρισμό, με ξενοδοχειακές επενδύσεις και projects που αναδεικνύουν την τοπική αρχιτεκτονική, τη γαστρονομία και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, βάζοντας τη χώρα μας στο επίκεντρο του αμερικανικού κολοσσού στη Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, το 2026 αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο: με πέντε νέα ανοίγματα, το Radisson Hotel Group θα υπερδιπλασιάσει το ελληνικό του χαρτοφυλάκιο, θέτοντας τα θεμέλια για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου των 30 ξενοδοχείων, resorts και serviced apartments έως το 2030.
Δύο νέα "αστικά ορόσημα" στην καρδιά της Αθήνας
Η στρατηγική του Radisson Hotel Group στην Ελλάδα ξεκινά από την πρωτεύουσα, με δύο εμβληματικά projects που αναδεικνύουν τον συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης φιλοξενίας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως η τουριστική κίνηση της Αθήνας αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ζήτηση όλους τους μήνες του χρόνου και δεκάδες ακίνητα μετατρέπονται σε πολυτελείς μονάδες.
Το Radisson Theatrou Square Athens, στην ιστορική Πλατεία Θεάτρου στην πλατεία Ομόνοιας, φιλοξενείται σε ένα κτίριο που στέγαζε παλαιότερα τη Διπλάρειο Σχολή και το πρώτο χειμερινό θέατρο της πόλης. Με 173 δωμάτια, δύο εστιατόρια, lobby bar, γυμναστήριο και spa, το ξενοδοχείο επανασυστήνει το αθηναϊκό κέντρο ως προορισμό όλο τον χρόνο, συνδυάζοντας το art deco στοιχείο με σύγχρονο design.
Λίγα βήματα μακριά, το Radisson RED Mitropoleos Square Athens θα εισαγάγει το τολμηρό lifestyle concept της RED συλλογής . Με 109 δωμάτια, τρία εστιατόρια και εντυπωσιακό rooftop με θέα στην Ακρόπολη, το νέο ξενοδοχείο υπόσχεται μια αυθεντικά "urban” εμπειρία φιλοξενίας.
Και τα δύο projects θα λειτουργούν υπό cluster management, με κοινό γενικό διευθυντή και επιτελικές ομάδες, την πρώτη φορά που το Radisson Hotel Group εγκαθιδρύει ίδια διοικητική δομή στην Ελλάδα. Βρίσκονται στα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, με υψηλή ζήτηση από τους επισκέπτες της πόλης.
Η είσοδος του Radisson Hotel Group στη Μάνη εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τα ηπειρωτικά resorts του Ομίλου. Το Radisson Blu Resort Mani, σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στο Γύθειο, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πολυτελή φιλοξενία στην Πελοπόννησο, αναδεικνύοντας την περιοχή ως αναδυόμενο προορισμό υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση του Radisson Hotel Group εκτός Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του ομίλου να επεκταθεί πέρα από τα νησιά και να αναδείξει νέες περιοχές ως πυλώνες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Η Μάνη έχει μπει εδώ και χρόνια στα "must" των ταξιδιωτικών επιλογών και η εύκολη πρόσβαση, είτε αεροπορικώς είτε οδικώς, με την Καλαμάτα έχει ανεβάσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα της περιοχής, που διατηρεί το παραδοσιακό της ύφος.
Η πιο πρόσφατη επένδυση του ομίλου αφορά το Punda Resort Paros, το οποίο θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του Radisson Hotel Group ως μέλος της συλλογής Radisson Individuals. Το κομψό παραθαλάσσιο θέρετρο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το δεύτερο τρίμηνο του 2026 και σηματοδοτεί την είσοδο του Radisson Hotel Group στο εμβληματικό νησί της Πάρου, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία του στις Κυκλάδες.
Με την προσθήκη αυτή, το χαρτοφυλάκιο του Radisson Hotel Group στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 12 ξενοδοχεία σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, ενώ επιβεβαιώνεται ο στόχος για περαιτέρω επέκταση έως το 2030.
Στην καρδιά του κόλπου της Πούντα, έναν διεθνώς γνωστό προορισμό για kitesurfing, το νέο resort θα διαθέτει 94 δωμάτια (standard, family, σουίτες και στούντιο) και θα προσφέρει στους επισκέπτες άμεση πρόσβαση σε παραλία, μόλις λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Παροικιάς.Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν τρία εστιατόρια και χώρους αναψυχής – ένα all-day restaurant, lobby bar και pool bar, καθώς και συνεδριακό χώρο 200 τ.μ. και co-working zone. Οι εργασίες ανακαίνισης και μετατροπής θα πραγματοποιηθούν από την Works Hellas, μια κορυφαία ελληνική εταιρεία τεχνικών έργων με αποδεδειγμένο ιστορικό συνεργασιών με το Radisson Hotel Group.
Τέλος, το Paradise Resort Evia αποτελεί μια ακόμη προσθήκη. Το θέρετρο των 322 δωματίων θα λειτουργεί υπό το "soft brand” του Radisson Hotel Group και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2026. Βρίσκεται στην Εύβοια, μόλις μία ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση τόσο στους Έλληνες ταξιδιώτες όσο και στους επισκέπτες από το εξωτερικό που αναζητούν έναν προορισμό υψηλών προδιαγραφών κοντά στην πρωτεύουσα.
Με παρουσία ήδη σε Μύκονο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Πάρο, το Radisson Hotel Group είναι η μόνη διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα "hard brand” με φυσική παρουσία στα κύρια νησιά των Κυκλάδων. Με σταθερή στρατηγική ανάπτυξης και δέσμευση στην ποιότητα, το Radisson Hotel Group συνεχίζει να ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στην Ελλάδα, επενδύοντας σε προορισμούς που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα και τη διεθνή απήχηση της ελληνικής φιλοξενίας. Η χώρα αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα της μεσογειακής στρατηγικής του ομίλου, με ένα χαρτοφυλάκιο που αντικατοπτρίζει τον σύγχρονο χαρακτήρα του ελληνικού τουρισμού: συνδυασμό αυθεντικότητας, καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.