Δευτέρα, 06-Οκτ-2025 22:35
Αλβανία: Ένας δικαστής σκοτώθηκε όταν άνδρας τον πυροβόλησε μέσα σε δικαστήριο στα Τίρανα

Ένας δικαστής στο εφετείο των Τιράνων σκοτώθηκε σήμερα, μέσα στη δικαστική αίθουσα, από έναν άνδρα που παρίστατο ενώπιόν του, ο οποίος σύντομα συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία της Αλβανίας, σε ένα δελτίο Τύπου.
Ο Άστριτ Καλάια προήδρευε της ακροαματικής διαδικασίας, όταν αυτός ο άνδρας έβγαλε ένα όπλο και τον πυροβόλησε. "Κατά την επείγουσα διακομιδή του στο νοσοκομείο, ο δικαστής υπέκυψε στα τραύματά του καθοδόν", διευκρίνισε η αστυνομία.
Ένας πατέρας και ο γιος του, που ήταν διάδικοι στη δίκη, τραυματίστηκαν επίσης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο η ζωή τους δεν κινδυνεύει.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο δράστης, που βρισκόταν στο δικαστήριο για μία διαμάχη γαιοκτησίας, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως "έχανε" και για αυτόν τον λόγο πυροβόλησε εναντίον του δικαστή.