Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 24-Σεπ-2025 19:30

    Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές

    Μεικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να υιοθετούν επιφυλακτική στάση μετά την ομιλία του προέδρου της αμερικανικής Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ - παρά την ώθηση που έλαβαν οι μετοχές του αμυντικού κλάδου, μετά τα τελευταία σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία.

    Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,19% στις 553,88 μονάδες, περιορίζοντας κάποιες από τις αρχικές του απώλειες.

    Οι αμυντικές μετοχές συγκαταλέγονταν στους ημερινούς "πρωταθλητές", με τον δείκτη Stoxx Europe Aerospace and Defense Index να κερδίζει περίπου 1,3%.
    Οι γερμανικές Renk και Hensoldt σκαρφάλωσαν αμφότερες κατά περίπου 8%, ενώ η σουηδική Saab κέρδισε σχεδόν 5,5%.

    Στη Γερμανία, ο DAX ανέκαμψε με κέρδη 0,3% στις 23.681,70 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,57% στις 7.827,45 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πρασίνισε, κλείνοντας με άνοδο 0,29% στις 9.250,43 μονάδες.

    Στην Ισπανία, ο IBEX 35 κέρδισε 0,37% στις 15.215,00 μονάδες ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,13% στις 42.423,12 μονάδες.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακτήσει όλα τα εδάφη της από τη Ρωσία, σε μια σημαντική αλλαγή στάσης.

    Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, όπου δήλωσε στα μέλη του ΝΑΤΟ ότι θα πρέπει να καταρρίπτουν κάθε ρωσικό αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο τους.

    Εξ άλλου, στο μέτωπο των δασμών, oι ΗΠΑ μείωσαν τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο 15% αναδρομικά από την 1η Αυγούστου, επισημοποιώντας τους όρους της εμπορικής συμφωνίας-πλαισίου που συνήψαν οι δύο πλευρές το καλοκαίρι. 

    Το υπουργείο Εμπορίου και το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ δημοσίευσαν την Τετάρτη ένα έγγραφο στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς οι αλλαγές, μειώνοντας τους δασμούς σε μια σειρά αγαθών.

    Οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VolkswagenPorsche και Mercedes-Benz σκαρφάλωσαν στην είδηση της μείωσης. Η Porsche, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο από τους αμερικανικούς δασμούς, σημείωσε άλμα 3,8% στη Φρανκφούρτη.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ