Τρίτη, 23-Σεπ-2025 20:14
Χαμενεΐ: Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις για τον εμπλουτισμό ουρανίου - Επιζήμιες οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Τεχεράνης και θα αποδεικνύονταν "αδιέξοδες".
"Στην παρούσα κατάσταση, οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας. Οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ στην τρέχουσα κατάσταση είναι επιζήμιες. Θέλουν να μην έχουμε πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς. Η αποδοχή διαπραγματεύσεων υπό την ύπαρξη απειλών σημαίνει ότι υποκύπτουμε στην πίεση. Κανένα έντιμο έθνος δεν το δέχεται αυτό", επισήμανε ο Χαμενεΐ.
Σε ηχογραφημένο μήνυμα, ο Χαμενεΐ δήλωσε επίσης ότι "το Ιράν δεν θα υποκύψει στις πιέσεις σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου" και σύμφωνα με το Reuters, επανέλαβε τη μακροχρόνια επίσημη θέση της Τεχεράνης ότι δεν χρειάζεται πυρηνικά όπλα και δεν έχει καμία πρόθεση να τα παράγει.