Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Ιαν-2023 16:35

  Makhlouf (ΕΚΤ): Δείχνει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και τον Μάρτιο

  Makhlouf (ΕΚΤ): Δείχνει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια της τον Μάρτιο μετά τη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, στην οποία θα χρειαστεί άλλη μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, δήλωσε σήμερα το μέλος της κεντρικής τράπεζας, Gabriel Makhlouf όπως μεταδίδει το Reuters. 

  Ο Makhlouf, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, σημείωσε ότι παρά την πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 9,2% τον Δεκέμβριο από 10,1% τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός. 

  "Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αύξηση των επιτοκίων μας την επόμενη εβδομάδα – κάνοντας ένα βήμα όπως αυτό του Δεκεμβρίου – αλλά και στη συνεδρίαση του Μαρτίου, αν και οι μελλοντικές μας αποφάσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να βασίζονται στα εισερχόμενα στοιχεία, δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας που επικρατει", δήλωσε ο Makhlouf μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή. 

  "Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά, με σταθερό ρυθμό, για να περάσουν σε επίπεδα που θα είναι αρκούντως περιοριστικά ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ