Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 01-Μαρ-2022 18:26

    Ο πληθωρισμός της Κωνσταντινούπολης αυξήθηκε με το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 20 ετών

    31372296
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης (ITO) δημοσίευσε τους δείκτες τιμών λιανικής και χονδρικής για τον Φεβρουάριο.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 4,4% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 55,32%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών. 

    Οι τιμές χονδρικής στην πόλη αυξήθηκαν κατά 3,38% από τον Ιανουάριο για ετήσια άνοδο 58,39%, ανέφερε το ITO.

    Αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται από τους οικονομολόγους ως δείκτης του πληθωρισμού σε εθνικό επίπεδο.

    Το κρατικό Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK) ανακοίνωσε ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στο 48,69% τον Ιανουάριο, το υψηλότερο των τελευταίων δύο δεκαετιών, ενώ η ανεξάρτητη ομάδα πληθωρισμού ENAG ανακοίνωσε το ποσοστό στο 114,87%.

    Η TÜİK θα αναφέρει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου στις 3 Μαρτίου.

    Πέτρος Κράνιας

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ