Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 10:30

  Επενδύσεις: σε ποιον σύμβουλο να απευθυνθείτε

  Επενδύσεις: σε ποιον σύμβουλο να απευθυνθείτε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο σωστός οικονομικός προγραμματισμός πρέπει πάντα να γίνεται με προσεκτικές κινήσεις και την κατάλληλη κατεύθυνση. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς, ειδικά αν κάνετε τα πρώτα σας βήματα στις επενδύσεις. 

  Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να επενδύσουν ένα μέρος του κεφαλαίου τους είτε στη χρηματιστηριακή αγορά είτε σε αγορές ακινήτων και άλλων αγαθών, προκειμένου να αυξήσουν δυνητικά την περιουσία τους. Πράγματι, οι αποδοτικές επενδύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και να πραγματοποιήσουμε κάποιους προσωπικούς και επαγγελματικούς μας στόχους. Ωστόσο, όλες οι επενδύσεις ενέχουν ρίσκο και απαιτούν υπομονή, επιμονή, γνώσεις και χρόνο, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν ο κίνδυνος να χάσετε το αρχικό σας κεφάλαιο.

  Το πρώτο βήμα

  Ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα είναι να αποφασιστεί το μέγεθος του κεφαλαίου το οποίο θα επενδυθεί. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι αποτελέσματα πολλών παραγόντων: Πρώτον, πόσο συνολικό κεφάλαιο διαθέτει κάποιος, ποιο είναι το περιθώριο ρίσκου που διατίθεται να πάρει, πού θέλει να επενδύσει, τι είδους επένδυση έχει κατά νου και τι τελικό σκοπό έχει αυτή η επένδυση. Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι πολλές φορές οι περισσότεροι είτε υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις και τις ικανότητες μας για επενδύσεις είτε πολύ απλά δεν γνωρίζουμε πώς και από πού να ξεκινήσουμε. Ακόμα και αν κατανοούμε τις διαφορετικές επιλογές και τον τρόπο που λειτουργούν, χρειάζεται καλή γνώση της αγοράς και εμπειρία που σπάνια έχουν όσοι δεν έχουν σημαντική επαφή με τον χώρο. 

  Η επιλογή του ειδικού

  Όταν απευθυνόμαστε σε κάποιον σύμβουλο για την επένδυση του κεφαλαίου μας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τα χρήματα μας στα χέρια κάποιου τυχαίου τρίτου που δεν είναι πιστοποιημένος σύμβουλος. Είναι πολύ σημαντικό αυτός ο σύμβουλος να γνωρίζει καλά το οικονομικό και επενδυτικό μας προφίλ, και έπειτα από συζήτηση μαζί μας να εντοπίσει ποιες επενδύσεις ταιριάζουν στη δική μας κατάσταση και τους δικούς μας στόχους. Άρα, λοιπόν, αποφεύγουμε συμβουλές από γνωστούς και φίλους που έκαναν οι ίδιοι μια καλή επένδυση και την προτείνουν σε άλλους, γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζουν όλες οι επιλογές σε όλους, ενώ οι αξίες στις οποίες γίνονται οι επενδύσεις είναι μεταβλητές στον χρόνο και η απόδοσή τους αλλάζει.

  Η καλύτερη λύση είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη απ’ ότι πιστεύετε ίσως: στην ίδια την τράπεζα στην οποία είναι κάποιος πελάτης, αφού εκεί βρίσκεται και το διαθέσιμο κεφάλαιό σας ενδεχομένως. Πλέον, δεν χρειάζεται καν να μεταβείτε σε ένα κατάστημα προκειμένου να κλείσετε ραντεβού με έναν σύμβουλο, καθώς ο Personal Banker σας μπορεί να σας εξυπηρετήσει μέσω βιντεοκλήσης.H πρωτοποριακή υπηρεσία v-Banking λειτουργεί ήδη από το 2017 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, και πλέον είναι διαθέσιμη δωρεάν και για τους ξεχωριστούς πελάτες του Personal Banking. Με το v-Banking το μόνο που έχει κάποιος να κάνει είναι να κλείσει ένα online ραντεβού με τον προσωπικό του σύμβουλο μέσω του διαδραστικού ημερολογίου, την ημερομηνία και την ώρα που τον βολεύει. Στη συνέχεια, απλά με τους κωδικούς του στο e-Banking μπορεί να συνδεθεί και να συνομιλήσει μαζί του σε πραγματικό χρόνο για τις επενδύσεις στις οποίες θέλει να προχωρήσει.

  Συνομιλώντας ζωντανά με τον προσωπικό του σύμβουλο, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος το επενδυτικό προφίλ του, ο πελάτης μπορεί να λάβει πληροφορίες για συμμετοχές σε τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα, αλλά και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να επενδύσει και να αυξήσει το προσωπικό του εισόδημα. Παράλληλα, θα τον βοηθήσει στη διασπορά του χαρτοφυλακίου του, σε περίπτωση που επιθυμεί να επενδύσει με μειωμένο ρίσκο και να κινηθεί με ασφάλεια.

  Άλλες τραπεζικές εργασίες που μπορούν να γίνουν άμεσα μέσω του v-Banking και με τη βοήθεια του Personal Banker είναι οι συμμετοχές σε προθεσμιακές καταθέσεις, το άνοιγμα λογαριασμού και πολλά άλλα. Παράλληλα, μέσω της υπηρεσίας, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ανταλλαγή αρχείων με ταχύτητα και ασφάλεια, ενώ μπορεί να γίνει και από κοινού περιήγηση σε φόρμες της τράπεζας και με τη βοήθεια του συμβούλου ο πελάτης να συμπληρώσει τις αιτήσεις που τον ενδιαφέρουν.

  Τα επόμενα βήματα

  Οι επενδύσεις δεν απαιτούν μόνο να αφιερώσετε κεφάλαια, αλλά και προσωπικό χρόνο, για να παρακολουθείτε την πορεία των αγορών και να αναπροσαρμόζετε τους στόχους σας. Ωστόσο, ο ρόλος του συμβούλου είναι να σας εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό χρόνο, κατευθύνοντάς σας εξαρχής στις σωστές κινήσεις. Και φυσικά, να σας βοηθήσει να καταλάβετε πλήρως το ρίσκο και τις προοπτικές του κάθε τύπου επένδυσης. Η σχέση εμπιστοσύνης που θα αναπτύξετε μαζί του θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το προσωπικό σας χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη σιγουριά και να προβαίνετε σε προσαρμογές όταν και όποτε απαιτείται. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020