Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Αυγ-2020 11:30

  Πώς τα λογισμικά συστήματα HRM μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μίας επιχείρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την καρδιά μίας επιχείρησης και αυτός είναι ο λόγος που  τα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού αντιμετωπίζονται πλέον, ως από τα πιο καίρια και σημαντικά τμήματα για την αποτελεσματική λειτουργία μίας σύγχρονης επιχείρησης.

  Τα τμήματα HR καλούνται να διαχειρισθούν λύσεις και προγράμματα για το ανθρώπινο δυναμικό χρησιμοποιώντας όλο και πιο εξελιγμένα λογισμικά προγράμματα.  Πλέον οι παραδοσιακές χειρόγραφες λειτουργίες σε ένα τμήμα HR έχουν εκλείψει και νέα λειτουργικά συστήματα ανάπτυξης και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού έχουν τον κύριο ρόλο.

  Οι ανάγκες αποτελεσματικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στηρίζονται σε τεχνολογικά προηγμένα λογισμικά συστήματα όπου βοηθούνε τους επικεφαλής αυτών των τμημάτων να προσαρμόσουν την διαχείριση των τμημάτων τους αξιοποιώντας τις ισχύουσες νομοθεσίες για την παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης. 

  Τα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού χαρακτηρίζονται από υψηλή αξιοπιστία, ευαισθησία στην σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στην εύρυθμη ενημέρωση των εργαζομένων τους. 

  Στόχος κάθε επιχείρησης είναι να έχει στη διάθεσή της το πλέον κατάλληλο προσωπικό, την καλύτερη οργάνωση, την αύξηση της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης των εργαζομένων της ώστε να μπορεί να πετύχει τους εταιρικούς της στόχους και να προοδεύσει. 

  Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικών συστημάτων έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον μπορούν και υποστηρίζουν πολυάριθμα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού πέραν από τις απλές ανάγκες μία μισθοδοσίας.

  Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις επενδύουν σε ανθρωποκεντρικές στρατηγικές οι οποίες στηρίζονται σε προηγμένα και έξυπνα λογισμικά συστήματα και εργαλεία. 

  Οι λύσεις απόκτησης λογισμικού στην αγορά είναι πολλές. Επεκτείνονται από συστήματα βασικής διαχείρισης, όπως είναι η μισθοδοσία έως λογισμικά που έχουν στρατηγικές λειτουργίες ως προς την διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου.  Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μόνον ένα σύστημα που να καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις και όλες τις ανάγκες του HR.  Kάθε κλάδος και κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες, στρατηγικές, δραστηριότητες και στόχους ως προς το Ανθρώπινο Δυναμικό της και αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι που έχουν αναπτύξει πολλά και διαφορετικά λογισμικά συστήματα. 

  Για παράδειγμα, επιχειρήσεις με ολιγάριθμο προσωπικό έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες από επιχειρήσεις ή οργανισμούς που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και που καθημερινά αντιμετωπίζουν από τα πιο απλά έως τα πιο πολύπλοκα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού.  Συγκεκριμένα, έχουν να αντιμετωπίσουν από απλά θέματα έκδοσης μισθοδοσίας ή ωρομέτρησης εργασίας έως πιο πολύπλοκα θέματα όπως αυτά της αξιολόγησης, του σχεδιασμού αμοιβών και παροχών, της αξιολόγησης απόδοσης, κλπ.

  Αναφορικά κάποιες από τις ανάγκες που μπορούν να καλύψουν οι τεχνολογικές λύσεις λογισμικών για την εύρυθμη διαχείριση τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού είναι οι εξής:

  •    Έκδοση μισθοδοσίας
  •    Καταγραφή παρουσίας
  •    Καταγραφή ωρομέτρησης
  •    Διαχείριση εκπαίδευσης
  •    Παροχές εργαζομένων
  •    Διαχείριση απόδοσης και αποζημίωσης
  •    Διαμόρφωση bonus αποτελεσματικότητας

  Τα αποτελεσματικά λογισμικά συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού είναι η βάση για μία επιχείρηση να στηριχθεί και να πετύχει την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.  Ένα σωστά μελετημένο και προσαρμοσμένο λογισμικό, στις ανάγκες μίας επιχείρησης, διευκολύνει την ίδια την επιχείρηση στο να λάβει σωστές αποφάσεις και να εξοικονομήσεις πόρους. 

  Δίνει τη δυνατότητα στον HR Manager της επιχείρησης να έχει μία σωστή αντίληψη και εικόνα του προσωπικού και να μπορεί να λύνει πιο εύκολα κι αποτελεσματικά κάθε είδους φύσης αιτήματα που θα προκύψουν από τους εργαζόμενους.   Στηρίζουν την επιχείρηση να έχει αυτοματοποιημένες διαδικασίες, άμεση πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες, μείωση διαχειριστικού κόστους και αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων της. 

  Τα οφέλη μίας επιχείρησης από ένα αποτελεσματικό, ανθρωποκεντρικό λογισμικό σύστημα είναι τα εξής:

  •    Μείωση λειτουργικού κόστους
  •    Περιορισμό της γραφειοκρατίας
  •    Ενοποίηση των λειτουργιών HR
  •    Σωστή ενημέρωση στις αλλαγές της νομοθεσίας
  •    Βελτίωση παραγωγικότητας
  •    Σωστή ενημέρωση των εργαζομένων
  •    Αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων.

  Συνοψίζοντας, τα σύγχρονα λογισμικά συστήματα διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού ακολουθούν τη νέα τάση που παρέχουν τόσο στο HR, όσο στους εργαζόμενους και την ίδια την επιχείρηση μία νέα αντίληψη πέραν των παραδοσιακών πρακτικών.  Είναι ανθρωποκεντρικά και δίνουν νέες δυνατότητες εξέλιξης των τμημάτων αυτών με πολλαπλά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ