Τρίτη, 21-Απρ-2020 12:03
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Danone στο α΄ τρίμηνο
Η Danone SA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις α΄ τριμήνου αυξήθηκαν, χάρη στις επιδόσεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ενώ απέσυρε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, εξαιτίας του κορονοϊού.
Η γαλλική εταιρεία τροφίμων τόνισε πως οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 6,24 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα 6,14 δισ. ευρρώ στο προηγούμενο έτος.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,7% σε δημοσιευμένη βάση και 3,7% σε συγκρίσιμη βάση.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πωλήσεις 6,17 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, ενώ η Danone τόνισε πως "οι συγκρίσιμες πωλήσεις α΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών που έθεσε η εταιρεία νωρίτερα φέτος”.
Η ανάπτυξη αποδόθηκε στην αύξηση των πωλήσεων τον Μάρτιο, εξαιτίας των βραχυπρόθεσμων επιδράσεων τόσο της αλλαγής στην κατανάλωση καθώς και της αποθήκευσης προϊόντων σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.
Επίσης η Danone απέσυρε τις εκτιμήσεις της για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή, τις συγκρίσιμες πωλήσεις και το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο για το 2020 εξαιτίας των αβεβαιοτήτων αναφορικά με τον κορονοϊό.