Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Νοε-2018 13:13

  Οι αποφάσεις της συνδιάσκεψης των Προέδρων της BusinessEurope

  Οι αποφάσεις της συνδιάσκεψης των Προέδρων της BusinessEurope
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε τέσσερις αποφάσεις κατέληξε η συνδιάσκεψη των Προέδρων της BusinessEurope –της Ένωσης των Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Συνδέσμων της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχει ο ΣΕΒ -που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, στις 23 Νοεμβρίου. 

  Ειδικότερα, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 

  Να υιοθετηθεί κοινό μήνυμα στήριξης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με γνώμονα τις αξίες και αρχές της ΕΕ και ενεργοποίηση των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση του αναδυόμενου εθνολαϊκισμού.

  Να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγή πλούτου και την ευημερία των πολιτών. 

  Να προστατευτεί το περιβάλλον με υιοθέτηση αυστηρών κανόνων και από χώρες εκτός ΕΕ, με έμφαση στην καινοτομία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

  Να εκδοθεί ανακοίνωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25 Νοεμβρίου, σχετικά με τη διαπραγμάτευση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit).

  Σε παρέμβαση του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, αφού ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους Συναδέλφους του για την υποστήριξη, που οι χώρες τους προσέφεραν στην Ελλάδα από το 2010 έως σήμερα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης, τους ενημέρωσε για τις μεταμνημονιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προκειμένου να πετύχει μια βιώσιμη και δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα.

  "Πρέπει να αποφύγουμε ένα χαοτικό Brexit”

  Η κοινή ανακοίνωση αναφορικά με το "διαζύγιο" Ηνωμένου Βασιλείου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ως εξής: 

  "Σήμερα, κατά τη συνάντηση του Συμβουλίου των Προέδρων της BusinessEurope στη Βιέννη, η BusinessEurope και οι σύνδεσμοι - μέλη της προέτρεψαν την ΕΕ των 27 και το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκρίνουν την προτεινόμενη συμφωνία αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένης της μεταβατικής περιόδου, με την προσωρινή παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση και την Ενιαία αγορά.  

  Οι επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερότητα  και ένα πλαίσιο λειτουργικών κανόνων που θα μετριάσουν τον αντίκτυπο του Brexit στο εμπόριο και τις επενδύσεις.
  Η προοπτική να καταλήξουμε σε μη συμφωνία,  θα βλάψει τις οικονομίες τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ -εξέλιξη που απλά δεν αποτελεί επιλογή.

  Σύσσωμη η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα προτρέπει όλα τα μέρη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε ένα χαοτικό Brexit".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων