Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 16-Νοε-2016 08:33

    Τελική ευθεία για την επέκταση της σύμβασης του ΔΑΑ

    Τελική ευθεία για την επέκταση της σύμβασης του ΔΑΑ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με θετικές ενδείξεις για επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους συνεχίζεται η διαπραγμάτευση του ΤΑΙΠΕΔ με την PSP Investments, τον επενδυτικό βραχίονα του συνταξιοδοτικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων του Καναδά, που αφορά στην επέκταση της διάρκειας της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" "Ελευθέριος Βενιζέλος” έως το 2046.

    Η εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (ΔΑΑ) συστάθηκε το 1996 με σκοπό την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" για 30 χρόνια, βάσει σχετικής σύμβασης παραχώρησης. Η υφιστάμενη σύμβαση με την "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.” για τη συντήρηση και λειτουργία του "Ελευθέριος Βενιζέλος" λήγει το 2026, με το Δημόσιο να έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη, μέχρι το 2046.

    Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να μεγιστοποιηθεί το οικονομικό όφελος για το ελληνικό δημόσιο και παράλληλα να διασφαλιστεί η παρουσία ενός σημαντικού επενδυτή, όπως είναι το καναδικό επενδυτικό κεφάλαιο.

    Σε μεταγενέστερο χρόνο θα πωληθεί το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΑΑ ΑΕ, το οποίο και θα παραχωρηθεί. Γνώστες του ζητήματος εκτιμούν ότι η επέκταση της σύμβασης έως το 2046 θα μεγιστοποιήσει την αξία του προς πώληση 30% και θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος,

    Η μέθοδος και ο χρόνος της πώλησης του 30% των μετοχών θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο, ωστόσο στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη εξετάσει συγκεκριμένα μοντέλα και σενάρια και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς αερομεταφορών.

    Στο παρελθόν, η διαδικασία προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, από τις κινεζικών συμφερόντων εταιρείες Shenzhen Airport και Friedmann Pacific Asset Management. Μέτοχοι του ΔΑΑ σήμερα είναι το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η AviAlliance GmbH (26.7%), η AviAlliance Capital GmbH (13,33%) και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου (5%). Η AviAlliance από το 2013 ελέγχεται από την PSP Investments, το καναδικό συνταξιοδοτικό fund.

    Πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν πως έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση εντός του 2016. Στο Ταμείο επιδίωξη είναι να ολοκληρωθεί με όσο το δυνατόν μικρότερες καθυστερήσεις η ολοκλήρωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, στόχος του οποίου είναι η συγκέντρωση εσόδων 2,7 δισ. ευρώ το 2017 και συνολικά 5,8 δισ. ευρώ έως και το 2018. Η πρόσφατη υπουργοποίηση του τέως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσίορλα μπορεί να έχει αφήσει "ακέφαλο” το Ταμείο, πληροφορίες αναφέρουν όμως πως σύντομα το κενό θα καλυφθεί ώστε να διευκολυνθεί η λήψη αποφάσεων. 

    Ν. Χρυσικόπουλος

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ