18:08 27/08
Motor Oil: Κέρδη μετά φόρων 163,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο
Στα 5,265 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, με επίδραση από τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου και τις εργασίες αποκατάστασης μονάδας διύλισης αργού.
Με σύσταση "sell" ξεκινά την κάλυψη της Motor Oil, η Goldman Sachs, θέτοντας παράλληλα την τιμή - στόχο της μετοχής στα 19 ευρώ, καθώς εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρείας είναι υπερτιμημένη.
"Πιστεύουμε ότι στην τιμή της μετοχής έχει ενσωματωθεί πλήρως το διαρκές - τουλάχιστον ως το 2012 - ισχυρό μακροοικονομικό περιβάλλον και όλες οι επενδύσεις αναβάθμισης που έχουν ανακοινωθεί από την εταιρεία", επισημαίνει ο οίκος.
Ο οίκος προσθέτει ότι η αποτίμηση της μετοχής είναι υψηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου και προειδοποιεί ότι τα περιθώρια διύλισης είναι πιθανό να μειωθούν σε χρονικό ορίζοντα 6 με 12 μηνών.
Αυτή στιγμή η μετοχή της Motor Oil, ενισχύεται κατά 0,10% στα 20,08 ευρώ.
© Dow Jones Newswires