Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 11-Οκτ-2016 13:22

    Saunders (BoE): Δεν θα με εξέπληττε μία περαιτέρω πτώση της στερλίνας

    Saunders (BoE): Δεν θα με εξέπληττε μία περαιτέρω πτώση της στερλίνας
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    "Δεν θα με εξέπληττε μία περαιτέρω πτώση της στερλίνας" δήλωσε ο Michael Saunders, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Bank of England, αλλά όπως εξήγησε, η BoE θα μπορούσε να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της αδύναμης λίρας στον πληθωρισμό ακόμη και για χρόνια μετά, εάν η οικονομία επιδεινωθεί απότομα.

    "Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και την επιμονή του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα με εξέπληττε αν η στερλίνα υποχωρούσε ακόμη περισσότερο, αλλά δεν γνωρίζω το κατά πόσον είναι πιθανή μια περαιτέρω υποτίμηση", είπε o Saunders όπως μεταδίδει το Reuters.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μία "ανώμαλη" διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης σε σχέση με τις πρόσφατες τάσεις.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ