11:12 11/09
Τα Εμιράτα μπλοκάρουν τη συμμετοχή ισραηλινών επιχειρήσεων στο Dubai Air Show
Εν μέσω της αυξανόμενης οργής στον Κόλπο για τις επιθέσεις του Ισραήλ σε Γάζα και Ντόχα.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνεχίζει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και των ελευθέρων επαγγελματιών για την εξειδίκευση των γενικών αρχών του σχεδίου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.
Στην κατεύθυνση αυτή διατυπώθηκε από το υπουργείο Εργασίας κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες των επιστημόνων ένα πρώτο πλαίσιο συζήτησης για την ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων.
Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θέλοντας να εφαρμόσει ένα ασφαλιστικό σύστημα με βάση την ισονομία, τη δικαιοσύνη και τους ίδιους κανόνες για όλους τους Έλληνες, είναι έτοιμο να συζητήσει με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και άλλες επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους.
Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν διάθεση αλληλοκατανόησης και συνδιαλλαγής σ’ ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, που θα λαμβάνει υπόψη τη συγκυρία και την οδυνηρή πραγματικότητα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων την τελευταία πενταετία, σημειώνεται.