Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 16-Ιουλ-2015 15:10

    Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Καμμένου "περί μαύρων ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ"

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημ. Γκυζης έχει ξεκινήσει ήδη εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με την ύπαρξη "μαύρου ταμείου του ΚΕΕΛΠΝΟ".

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι "μετά από τη διαβίβαση στην υπηρεσία μας έγγραφης αναφοράς περί "μαύρου ταμείου του ΚΕΕΛΠΝΟ" διατάξαμε από 8/7/2015 προκαταρκτική εξέταση ".

    Ο κ. Καμμένος έχει καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία και στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ και σύμφωνα με δηλώσεις του πρόκειται για   λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ που μοιράστηκαν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό  μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες.

    Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Γκύζης.

    Τι είχε πει 

    Ο κ. Καμμένος κατέθεσε τα σχετικά στοιχεία και στην ΕΣΗΕΑ, υποστηρίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 28 εκατομμύρια ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ στη λίστα υπάρχουν 37 δημοσιογράφοι και περισσότερα από 150 μισθολόγια.

    "Την ίδια στιγμή, κατά τύχη οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια μέσα κάνανε επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο", δήλωσε ο Π. Καμμένος, βγαίνοντας από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ

    Η απάντηση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις καταγγελίες Καμμένου

    Η κίνηση Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δια του προέδρου του απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο.

    "Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου  και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

    Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

    Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών  εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο,  τύπος, διαδίκτυο κτλ,  πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.  Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο.

    Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ".

    Π. Στάθης 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ