16:00 29/10
Τι περιμένει η αγορά από το τρίτο τρίμηνο των τραπεζών
Tηρουμένων των αναλογιών το γ' τρίμηνο αναμένεται "ήπιο" σύμφωνα και με τον χαρακτηρισμό της JP Morgan σε έκθεσή της και με το οποίο συμφωνούν περισσότερο, οι πηγές του Capital.gr.
Στα 52 ευρώ από τα 47 ευρώ ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η Keefe, Bruyette & Woods, με τον οίκο να διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “outperform”, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο την ερχόμενη Τετάρτη.
Η KBW αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής στα 3,26 ευρώ ανά μετοχή για το 2007 και στα 3,99 ευρώ ανά μετοχή για το 2008, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης των εσόδων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και της βελτίωσης της αποδοτικότητας στην Ελληνική αγορά.
Επίσης οι οίκος σημειώνει ότι η μετοχή της τράπεζας είναι υποτιμημένη, καθώς διαρπαγματεύεται 10,9 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2008 έναντι μέσου αντίστοιχου δείκτη της τάξεως του 11,9 για το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με οριακές απώλειες 0,3% στα 43,46 ευρώ.
© Dow Jones Newswires