Συνεχης ενημερωση
ΠΑΡΙΣΙ (Standard & Poor΄s) 11 Μαΐου, 2007- Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ratings και η εικόνα της προοπτικής του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού φορέα ΟΤΕ Α.Ε. (OTE; BBB+/Negative/A-2) διατηρούνται αμετάβλητες μετά την έγκριση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής της συνεισφοράς του ποσοστού 4% του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ 4% στη χρηματοδότηση με 390 εκατ. ευρώ του προγράμματος εθελουσίας εξόδου (VRS) του Οργανισμού, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Η συνεισφορά του δημοσίου μετριάσει τις πιέσεις στην παραγωγή διαθέσιμης ρευστότητας του OTE μέσω της διαμοίρασης του κόστους αναδιάρθρωσης. Η έγκριση, ωστόσο, δεν βελτιώνει τους υπολογισμούς μέτρησης δανειακής επιβάρυνσης για τον OTE – επισημαίνει ο οίκος - καθώς, ιστορικά, οι προβλέψεις εθελουσίας εξόδου (678 εκατ. ευρώ στις 31/12/06) δεν περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς αυτούς. Η τρέχουσα "πρόβλεψη", δηλαδή, το ποσοστό που αναμένει να δαπανήσει ο Οργανισμός το 2007, ανέρχεται στα 317 εκατ. ευρώ. Αυτό έρχεται σαν επιστέγασμα των αναμενόμενων κεφαλαιακών δαπανών ύψους 1,2 δισ. Ευρώ, οι οποίες πρόκειται να πληρωθούν από τα pro forma EBITDA του ομίλου, ύψους, περίπου, 2,2 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, ο οίκος συνεχίζει να αναμένει ότι η παραγωγή διαθέσιμης ρευστότητας του ΟΤΕ για το 2007 θα είναι μέτρια και θα απορροφηθεί, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, από τις καταβολές μερισμάτων.
© Dow Jones Newswires
-
00:07 Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
00:06 ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
00:05 Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
00:04 Τεχνητή νοημοσύνη, ανάπτυξη και προκλήσεις
-
00:03 ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια
-
00:02 Η ανυπαρξία αντιπολίτευσης είναι "πρόοδος";
-
00:01 Στυλιανός Γρηγοριάδης: Επαναπροσδιορίζοντας το fast casual dining στην Ελλάδα
-
00:01 Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία
-
04/11 AMD: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι πωλήσεις του γ' τριμήνου
-
04/11 Βουτιά 2% ο Nasdaq με τον τίτλο της Palantir να κατρακυλά 8% και την Nvidia 4%
-
Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές
-
Πώς οι κινέζικοι κολοσσοί Shein και Temu απειλούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού εμπορίου
-
Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ
-
Επόμενος Οικοδομικός Κανονισμός: 4 προτάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων
-
Γιατί είναι κακή ιδέα η αυστηροποίηση των εξετάσεων των δικηγόρων
-
Απειλές Τραμπ για τη χρηματοδότηση της Νέας Υόρκης αν εκλεγεί δήμαρχος ο Μαμντάνι των Δημοκρατικών
-
Ανατροπές στον FTSE: Οι προσθήκες/διαγραφές και ποιοι μένουν "στην ουρά"
-
Χρηματιστήριο: Επιχείρηση άμυνας στις 2.000 μονάδες κόντρα σε εισαγόμενες πιέσεις
-
Ο Jeff Bezos πλουσιότερος κατά 10 δισ. δολάρια μετά τη συμφωνία Amazon - OpenAI
-
Κομισιόν: Η Ουκρανία έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην ΕΕ - "Αστερίσκος" για τη διαφθορά
-
Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές (83)
-
Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ Γρ. Σκλήκας με σαφείς προειδοποιήσεις: "Αν δεν εξυγιανθούν τα ΕΛΤΑ κινδυνεύει η μισθοδοσία των υπαλλήλων" (82)
-
Το αμφιλεγόμενο θέμα των "ευρωπαϊκών" επιδοτήσεων (50)
-
Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ (39)
-
Έκρηξη σε πετροχημική μονάδα στη Μπασκορτάσταν της Ρωσίας (26)
-
"Μπαρούτι" η Κ.Ο. της ΝΔ για τα ΕΛΤΑ - Όλο το παρασκήνιο της μαζικής επίθεσης για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και το κλείσιμο καταστημάτων (26)
-
Γιατί είναι κακή ιδέα η αυστηροποίηση των εξετάσεων των δικηγόρων (15)
-
Επόμενος Οικοδομικός Κανονισμός: 4 προτάσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες των Ελλήνων (12)
-
Π. Μαρινάκης: Άλλο πράγμα η παραίτηση Σκλήκα και άλλο η μεταρρύθμιση των ΕΛΤΑ - Η απόφαση έχει ληφθεί και θα εφαρμοστεί (9)
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ