Συνεχης ενημερωση
ΠΑΡΙΣΙ (Standard & Poor΄s) 11 Μαΐου, 2007- Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ratings και η εικόνα της προοπτικής του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού φορέα ΟΤΕ Α.Ε. (OTE; BBB+/Negative/A-2) διατηρούνται αμετάβλητες μετά την έγκριση από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής της συνεισφοράς του ποσοστού 4% του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ 4% στη χρηματοδότηση με 390 εκατ. ευρώ του προγράμματος εθελουσίας εξόδου (VRS) του Οργανισμού, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Η συνεισφορά του δημοσίου μετριάσει τις πιέσεις στην παραγωγή διαθέσιμης ρευστότητας του OTE μέσω της διαμοίρασης του κόστους αναδιάρθρωσης. Η έγκριση, ωστόσο, δεν βελτιώνει τους υπολογισμούς μέτρησης δανειακής επιβάρυνσης για τον OTE – επισημαίνει ο οίκος - καθώς, ιστορικά, οι προβλέψεις εθελουσίας εξόδου (678 εκατ. ευρώ στις 31/12/06) δεν περιλαμβάνονται στους υπολογισμούς αυτούς. Η τρέχουσα "πρόβλεψη", δηλαδή, το ποσοστό που αναμένει να δαπανήσει ο Οργανισμός το 2007, ανέρχεται στα 317 εκατ. ευρώ. Αυτό έρχεται σαν επιστέγασμα των αναμενόμενων κεφαλαιακών δαπανών ύψους 1,2 δισ. Ευρώ, οι οποίες πρόκειται να πληρωθούν από τα pro forma EBITDA του ομίλου, ύψους, περίπου, 2,2 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, ο οίκος συνεχίζει να αναμένει ότι η παραγωγή διαθέσιμης ρευστότητας του ΟΤΕ για το 2007 θα είναι μέτρια και θα απορροφηθεί, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, από τις καταβολές μερισμάτων.
© Dow Jones Newswires
-
00:02 Το γεωπολιτικό αποτύπωμα του 2025
-
00:02 Το "υπερβολικό προνόμιο" του δολαρίου φθάνει στο τέλος του;
-
00:02 Ο αγροτικός τομέας σε κατάρρευση χωρίς επιστροφή
-
00:01 Προφητείες για το 2026: Η Χρονιά που η Πραγματικότητα Έγινε Σάτιρα (ή το Αντίστροφο)
-
00:01 Καλή χρονιά! Για κάποιους με ευρώ, για άλλους με πρόστιμα
-
31/12 ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
-
31/12 WSJ: Η Ουάσινγκτον δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία έβαλε στο στόχαστρο κατοικία του Πούτιν
-
31/12 ΗΠΑ: Κυρώσεις σε εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα
-
31/12 ΗΠΑ: Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από το Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ
-
31/12 Συρία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
-
Ρωσία: Ο Γκερασίμοφ λέει ότι ο Πούτιν διέταξε επέκταση της ζώνης ασφαλείας στο Σούμι και το Χάρκοβο
-
Ετοιμάζουν "ρόδες" για τα ακίνητα…
-
Ιράν: Τέταρτη ημέρα διαδηλώσεων - Κλιμάκωση με συνθήματα "Θάνατος στον δικτάτορα Χαμενεΐ"
-
Από την υποτίμηση στην αναγνώριση
-
Ρωσικό αέριο: Βουτιά 44% στις εξαγωγές αγωγού προς την Ευρώπη - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του ’70
-
Σταθερά τα πράσινα, επιθετικά τα μπλε: Οι τιμές ρεύματος της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο 2026
-
Ο Μερτς καλεί την Ευρώπη να διεκδικεί τα συμφέροντά της για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία το 2026
-
Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα;
-
Χρηματιστήριο: Βήμα σημειωτόν αναμένοντας την αυλαία του 2025
-
Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από Τρίτες χώρες το 2026 - Πού θα απασχοληθούν
-
Ρωσικό αέριο: Βουτιά 44% στις εξαγωγές αγωγού προς την Ευρώπη - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του ’70 (37)
-
Ετοιμάζουν "ρόδες" για τα ακίνητα… (30)
-
Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα; (23)
-
Η Μοσάντ καλεί τους Ιρανούς διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους και τους διαβεβαιώνει ότι "βρίσκεται εκεί μαζί τους" (17)
-
Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από Τρίτες χώρες το 2026 - Πού θα απασχοληθούν (11)
-
Αμφιλεγόμενα στοιχεία για την "επίθεση" σε προεδρική κατοικία του Πούτιν έδωσε η Ρωσία - "Αντιπερισπασμό" καταγγέλλει η Κάλας (10)
-
Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις των αγροτών (9)
-
Πιστεύουμε σε ρωσική νίκη στην Ουκρανία, λέει ο Πούτιν στο πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα (8)
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις τραυματίες σε πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό (7)
-
Κ. Μητσοτάκης: Nα υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ