Συνεχης ενημερωση
Από την Παρασκευή τίθενται σε εφαρμογή τα νέα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία αποφασίστηκαν με γνώμονα τις πρόσφατες εξελίξεις στις χρηματαγορές, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις, η τράπεζα αναπροσαρμόζει τις κλίμακες αποδόσεων του λογαριασμού «Ταμιευτηρίου», με ανώτατο επιτόκιο 2% (από 1,50%), ενώ στο «Αποδοτικό Ταμιευτήριο» το επιτόκιο φθάνει στο 2,25%. Επίσης διατηρεί σταθερό το ανώτατο επιτόκιο 2,5% στο λογαριασμό «Πειραιώς Αποδοχών».
Το βασικό επιτόκιο Tαμιευτηρίου της τράπεζας, στο οποίο βασίζονται οι ειδικές συμφωνίες διαχείρισης διαθεσίμων επιχειρήσεων και οργανισμών, ορίζεται στο 1,30%. Στις χορηγήσεις, η Τράπεζα Πειραιώς μειώνει τα βασικά επιτόκια όλων των κατηγοριών χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις κατά 0,10 της ποσοστιαίας μονάδας.
Ενδεικτικά αναφέρεται οτι το Προνομιακό Επιτόκιο Βραχυπροθέσμων Χορηγήσεων μειώνεται από 6,25% σήμερα, σε 6,15%.
Στη στεγαστική πίστη ειδικότερα, η τράπεζα μειώνει το επιτόκιο του προγράμματος στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο για τον πρώτο χρόνο, από 3,75% σε 3,60%, ενώ το επιτόκιο του προγράμματος στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 3 χρόνια μειώνεται από 6,00% σε 5,75%.
Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς εμπλουτίζει τη γκάμα των στεγαστικών της δανείων, με ένα νέο πρόγραμμα σταθερού επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια του δανείου, με επιτόκιο 4,90%, διευκολύνοντας έτσι τους πελάτες της να επωφεληθούν από την πτώση των επιτοκίων.
Στα προϊόντα πίστης ιδιωτών η τράπεζα μειώνει το βασικό επιτόκιο πιστωτικών καρτών VISA Classic και MasterCard από 15,25% σε 15,00%. Παράλληλα διατηρεί το ειδικό πρόγραμμα αυτόματης μείωσης του βασικού επιτοκίου για τους συνεπείς πελάτες της, καθορίζοντας έκπτωση κατά 1,50 ποσοστιαία μονάδα, για όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επί ένα εξάμηνο.
Τέλος, τα επιτόκια των προσωπικών και καταναλωτικών δανείων σταθερού επιτοκίου ξεκινούν από 9,75% και 9% αντίστοιχα και διαμορφώνονται ανάλογα με την διάρκεια του δανείου, ενώ το κυμαινόμενο επιτόκιο για το «Ανοικτό προσωπικό δάνειο» (ανακυκλούμενο προσωπικό δάνειο) παραμένει αμετάβλητο στο 11,50%.
-
12/12 WSJ: Αμερικανικές δυνάμεις έκαναν έφοδο σε πλοίο που κατευθυνόταν προς το Ιράν από την Κίνα στον Ινδικό ωκεανό
-
12/12 Μ. Συρεγγέλα: Το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη
-
12/12 Υπόθεση Δανού δότη σπέρματος: Ένα παιδί 5-10 χρονών έχει ήδη πεθάνει από καρκίνο στην Ελλάδα
-
12/12 Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall με πτώση άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq
-
12/12 Ο Κάρολος μίλησε πρώτη φορά για τον καρκίνο: "Η θεραπεία μου θα μειωθεί από το νέο έτος"
-
12/12 WSJ: Γουόρς και Χάσετ τα φαβορί του Τραμπ για την προεδρία της Fed
-
12/12 Εβδομαδιαίες απώλειες 4% για το πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για υπερπροσφορά
-
12/12 Μυθική προσφορά εξαγοράς της Γιουβέντους από την Tether – Επενδύει 1 δισ. ευρώ
-
12/12 Υπέρ του τερματισμού των εχθροπραξιών και της προστασίας των αμάχων στην ΛΔ Κονγκό τάχθηκε η Ελλάδα
-
12/12 The Atlantic: Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία το "πράσινο φως" να χτυπήσει τον "σκιώδη στόλο" του Πούτιν
-
Όρμπαν για πάγωμα ρωσικών περιουσιακών στοιχείων: "Οι Βρυξέλλες θα διαβούν σήμερα τον Ρουβίκωνα"
-
Το μεγάλο ξύπνημα στο ταμπλό
-
Γαλλία: Η δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων "για όσο χρειαστεί" είναι μια "σημαντική απόφαση"
-
Τι φέρνει για την Ελλάδα η προεδρία του Eurogroup
-
Δημοσκόπηση με αλλαγή αρχηγών: Πέφτει η Ν.Δ- Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ
-
Η στρατηγική συνεννόηση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου και ΗΠΑ ως νέο μοντέλο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Ε.Ε.
-
Γιατί η Nova πάει στα δικαστήρια την ΕΕΤΤ – Το έντονο παρασκήνιο και οι κόντρες
-
Μελέτη: Γιατί οι τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλές
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ανακοινώνει την κατάληψη της Σίβερσκ
-
Η ΕΕ "ξηλώνει" την απαγόρευση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035
-
Καλωσήρθαμε στον σκληρό πυρήνα (118)
-
Τι φέρνει για την Ελλάδα η προεδρία του Eurogroup (71)
-
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας καταθέτει αγωγή κατά του Euroclear - "Παράνομα" τα σχέδια της ΕΕ για τα ρωσικά assets (39)
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρόεδρος της Εξεταστικής θα ζητήσει παραπομπή της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή Δεοντολογίας (24)
-
Μελέτη: Γιατί οι τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλές (15)
-
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κρήτη με 15 συλλήψεις (14)
-
Επ’ αόριστον πάγωμα στα ρωσικά assets - Πώς θέλει να τα χρησιμοποιήσει η ΕΕ και οι ενστάσεις (12)
-
Πρόσθετο τέλος 3 ευρώ στα δέματα των Shein και Temu επέβαλε η ΕΕ (11)
-
FT: Ένταξη-εξπρές της Ουκρανίας στην ΕΕ τον Ιανουάριο του 2027 προβλέπει το προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας (11)
-
Le Monde: Η Ουκρανία έτοιμη να αποδεχτεί αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ντονμπάς (10)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ