Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιαν-2020 14:29

  Η Κίνα ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός όπλων παγκοσμίως

  Η Κίνα ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός όπλων παγκοσμίως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  των Dr Nan Tian και Fei Su

  Η ποσοτική έρευνα στα οικονομικά της κινεζικής βιομηχανίας όπλων έχει περιοριστεί από την έλλειψη διαθέσιμων δεδομένων.

  Μια μελέτη σκοπιμότητας για την εκτίμηση της οικονομικής αξίας των πωλήσεων όπλων των επιχειρήσεων του κινεζικού κλάδου όπλων –με μια νέα μεθοδολογία- βρήκε πληροφορίες για τέσσερις εταιρείες: την Aviation Industry Corporation of China (AVIC), την China Electronics Technology Group Corporation (CETC), την China South Industries Group Corporation (CSGC) και την China North Industries Group Corporation (NORINCO).

  Αυτές οι τέσσερις επιχειρήσεις καλύπτουν τρεις βασικούς κλάδους της παραγωγής συμβατικών όπλων: αεροπλάνα, ηλεκτρονικά και συστήματα εδάφους.

  Οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός όπλων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και μπροστά από τη Ρωσία.

  Και οι τέσσερις αυτές εταιρείες θα κατατάσσονται μεταξύ των 20 μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής όπλων και στρατιωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως το 2017, με τις τρεις –AVIC, NORINCO, CETC- στις 10 κορυφαίες.

  Η νέα μεθοδολογία βελτιώνει την κατανόηση της δομής, του μεγέθους, και της εξέλιξης της παγκόσμιας βιομηχανίας όπλων.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.sipri.org/publications/2020/sipri-insights-peace-and-security/estimating-arms-sales-chinese-companies

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ