Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 13-Φεβ-2026 16:05

    Συνάντηση του ΠτΔ Κων. Τασούλα με στελέχη του οργανισμού διαΝΕΟσις

    Συνάντηση του ΠτΔ Κων. Τασούλα με στελέχη του οργανισμού διαΝΕΟσις
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, στελέχη του οργανισμού διαΝΕΟσις, με αφορμή το βιβλίο που εξέδωσαν με τίτλο "Προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: 58 εισηγήσεις για ένα σύγχρονο Σύνταγμα".

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση και πώς αυτή επηρεάζεται από την εκλογική διαδικασία, καθώς και τις δυνατότητες διαμόρφωσης συναίνεσης από τις πολιτικές δυνάμεις. Ειδικότερα, η συζήτηση άγγιξε όψεις της αναθεώρησης οι οποίες αποτυπώνονται στις οκτώ ενότητες του βιβλίου: Κοινοβούλιο, Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, Εκτελεστική Λειτουργία, ΠτΔ-Κυβέρνηση-Δημόσια Διοίκηση, Θρησκεύματα, Ατομικά Δικαιώματα, Κοινωνικό Κράτος, Οικονομία.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, η διευθύντρια Ερευνών Φαίη Μακαντάση, ο διευθυντής Περιεχομένου Ηλίας Νικολαΐδης, οι καθηγητές Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Βλαχόπουλος και Γιώργος Δελλής και ο λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ Κυριάκος Π. Παπανικολάου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ