Δευτέρα, 15-Σεπ-2025 17:04
Σίσι στην αραβοϊσλαμική σύνοδο: Η "απερίσκεπτη" συμπεριφορά του Ισραήλ θα κλιμακώσει τη σύγκρουση

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η "αποτρόπαια" επίθεση του Ισραήλ στο έδαφος του Κατάρ αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και "δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο".
"Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή εμποδίζει το μέλλον της ειρήνης, απειλεί την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των λαών της περιοχής και προσθέτει εμπόδια στις πιθανότητες για νέες ειρηνευτικές συμφωνίες ή και ματαιώνει τις υπάρχουσες", είπε ο Σίσι, μιλώντας στην αραβοϊσλαμική σύνοδο κορυφής στην Ντόχα.
"Προειδοποιώ ότι η απερίσκεπτη συμπεριφορά του Ισραήλ θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή", τόνισε.
"Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει την πλήρη απόρριψη της στοχοποίησης αμάχων και της λιμοκτονίας ενός ολόκληρου λαού", δήλωσε, τονίζοντας ότι "η Αίγυπτος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα νόμιμα δικαιώματα των Παλαιστινίων και απορρίπτει πλήρως κάθε πρόταση για εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους".
Ο Σίσι ζήτησε τη δημιουργία ενός αραβοϊσλαμικού μηχανισμού διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.