Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 10-Σεπ-2025 11:03

    Ρωσία: "Σοβαρή παραβίαση" του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ η ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα

    Ρωσία: "Σοβαρή παραβίαση" του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ η ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Ρωσία καταδίκασε την Τετάρτη την ισραηλινή επίθεση εναντίον μελών της Χαμάς στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, και κάλεσε όλα τα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

    "Η Ρωσία θεωρεί το περιστατικό αυτό κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός ανεξάρτητου κράτους και ένα βήμα που οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση και αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του.

    "Τέτοιες μέθοδοι καταπολέμησης όσων το Ισραήλ θεωρεί εχθρούς και αντιπάλους του αξίζουν την πιο έντονη καταδίκη", σημειώνει.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ