Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 10-Μαϊ-2025 23:01

    Plan B για τον ΑΔΜΗΕ μετά το αδιέξοδο στoν Great Sea Interconnector - Εξετάζει χρήση του καλωδίου για τα Δωδεκάνησα

    Plan B για τον ΑΔΜΗΕ μετά το αδιέξοδο στoν Great Sea Interconnector - Εξετάζει χρήση του καλωδίου για τα Δωδεκάνησα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Καθώς το έργο της διασύνδεσης Κρήτης - Κύπρου βρίσκεται στον αέρα ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με την κυβέρνηση επεξεργάζονται plan b, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή".

    Πέραν των δαπανών που έχουν γίνει, σε περίπτωση που το έργο ματαιωθεί, κυβέρνηση και ΑΔΜΗΕ εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να προκύψουν απαιτήσεις από τη Nexans η οποία έχει εξασφαλίσει τη σύμβαση για την κατασκευή του καλωδίου αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

    Για το λόγο αυτό ο ΑΔΜΗΕ φέρεται να εξετάζει τη χρήση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση των Δωδεκανήσων, προσθέτει η εφημερίδα, επιλέγοντας έτσι μια λύση ανάγκης η οποία έχει ωστόσο πολλά νομικά, τεχνικά, οικονομικά, αλλά και γεωπολιτικά προβλήματα.  

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ