Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 02-Δεκ-2024 23:28

    Κ. Μητσοτάκης στο CNN: Εκπροσωπώ μία χώρα, η οποία έχει επιτύχει αξιοθαύμαστη ανάκαμψη

    Απέκλεισε την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών ο Κ. Μητσοτάκης από το Λονδίνο
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Στις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται στον ορίζοντα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    "Έχω το προνόμιο να εκπροσωπώ μία χώρα, η οποία έχει επιτύχει αξιοθαύμαστη ανάκαμψη...Η Ελλάδα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι μία χώρα που μειώνει τους φόρους αντίθετα από άλλες...", τόνισε. 

    "Θα έπρεπε να έχουμε ακούσει το ξυπνητήρι πολύ πριν τις αμερικανικές εκλογές', σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εστιάζοντας στην έκθεση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης σημείωσε ότι αναδεικνύει μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα. 

    "Οι προτάσεις έχουν συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο...Είμαστε σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Όπως, για παράδειγμα, εάν θα ξοδέψουμε περισσότερα για την άμυνα, όχι μόνο ατομικά ως χώρες, αλλά και συλλογικά", τόνισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δε μπορούμε να διαλέγουμε ό,τι μας βολεύει από την έκθεση Ντράγκι. "Εάν κάποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν με πλειοψηφία, ενδεχομένως πρέπει να είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε ειλικρινά", είπε. "Η κρίση ήταν εδώ και απλά πολλοί δεν ήθελαν να την αντιμετωπίσουν. Οι τιμές ενέργειες, η αδυναμία να διαμορφώσουμε ένα οικοσύστημα τεχνολογίας. Οι καμπάνες ηχούσαν δυνατά πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Η αλλαγή στην αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να είναι εφαλτήριο, για να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα που επιλέξαμε να αγνοήσουμε", πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ