Πέμπτη, 25-Ιουλ-2024 09:01
ΣΥΡΙΖΑ: Αναβρασμός διαρκείας, "μασάζ" Κασσελάκη σε βουλευτές, περίεργα δημοσιεύματα για Φάμελλο και παρασκήνιο

Της Νίκης Ζορμπά
Νέο "καυτό" διήμερο είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του κόμματος την οποια τίναξε στον αέρα ο Στέφανος Κασσελάκης.
Συνοπτική υπενθύμιση: Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μια πρόταση των Όλγας Γεροβασίλη , Σωκράτη Φάμελλου και Γιάννη Ραγκούση για μεταφορά του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μη συμπέσει με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την έκρηξη του Στ. Κασσελάκη: "Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα, τέλος, είπα τέλος".
Αποχώρησαν οι διαφωνούντες από τη συνεδρίαση ( όχι από το κόμμα- ακόμα) και ακολούθησαν τα εξής περιστατικά και διαρροές:
Ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να ενημερώσει μέσω ανάρτησής του πως με την Όλγα Γεροβασίλη είναι "μια χαρά". Τη συνάντησε και χθες σε κύκλο τετ α τετ συναντήσεων που πραγματοποιεί με βουλευτές.
Ακολούθησαν διαρροές ότι το πρόβλημά του είναι ο ... Σωκράτης Φάμελλος, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Εξαιρετικά ενοχλήθηκε από τη διατύπωση του ίδιου αιτήματος από τον θεσσαλονικέα βουλευτή , αναφέρει το ρεπορτάζ από Κουμουνδούρου το οποίο ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με περίεργα δημοσιεύματα περί αντικατάστασής του από άλλο πρόσωπο.
Η Κουμουνδούρου τα διεψευσε μεν , χωρίς να διασκεδάζει όμως τις εντυπώσεις περί σφοδρής ενόχλησης της ηγεσίας με τον Σωκράτη Φάμελλο.
Σήμερα, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, στην πρώτη επί της ουσίας σύναξή της μετά τις ευρωεκλογές.
Η προηγούμενη συνεδρίαση , δεν ήταν συνεδρίαση: Άρχισε και τελείωσε με την ομιλία του προέδρου και τον λόγο δεν έλαβε κανείς βουλευτής.
Από τη σημερινή συνεδρίαση θα απουσιάζει η Όλγα Γεροβασίλη ( ευρισκόμενη εκτός Αθηνών) αλλά παρόντες θα είναι: οι βουλευτές που εσχάτως άσκησαν κριτική στην ηγεσία, όπως χθες ο Χάρης Μαμουλάκης ( σ.σ "με ξενίζει η φράση του Κασσελάκη σε όποιον δεν αρέσει, φεύγει), ο Συμεών Κεδίκογλου ( σ.σ αλίμονο αν δεν μπορούμε να πάμε στη ΔΕΘ) αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου, ( Κινηση 87).
Πέραν της εισήγησης Κασσελάκη - υποτίθεται πως δεν θα ειναι εμπρηστικός και διχαστικός αλλά "ενωτικός"! όπως τον χαρακτήρισε χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς όμως μπορεί να προεξοφλήσει οτιδήποτε.
Ακολουθεί την Παρασκευή εξάλλου και έτερη μάζωξη: Η πραγματοποίηση της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ που διαλύθηκε τις προάλλες λόγω της απασφάλισης Κασσελάκη.
Και από αυτή την κομματική συνεδρίαση θα απουσιάζει η κα Γεροβασίλη , μα θα είναι οι υπόλοιποι ...επτά, της "φρουράς Τσίπρα", με τους οποίους χωρίζει την ηγεσία χάσμα αγεφύρωτο.
Η συνέχεια επί της οθόνης, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και ο κ. Κασσελάκης ειδικώς, παράγουν διαρκώς ειδήσεις, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ακόμη και εκεί όπου - υπό φυσιολογικές συνθήκες- δεν υπάρχουν.