Τρίτη, 28-Μαϊ-2024 17:57
Tο ΠΑΣΟΚ επιμένει: Η κ. Κεραμέως έχει πει τόσα ψέματα που θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

"Η κα Κεραμέως έχει πει τόσα ψέματα και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά την επιβολή του προστίμου ύψους 400.000 ευρώ, διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ δια του Εκπροσώπου του, Θανάση Γλαβίνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "Είναι πια σαφές ότι στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη είναι διαμορφωμένο ένα σύστημα εξουσίας με έδρα την Πειραιώς και τα πλοκάμια του στα υπουργεία και πρωταγωνιστές κομματικά στελέχη, τα οποία παίρνουν προσωπικά δεδομένα πολιτών και τα διαθέτουν σε υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας".
Τούτων δοθέντων εν τω μεταξύ, ζητεί απαντήσεις: Πού βρίσκεται ο υπολογιστής του κ. Θεοδωρόπουλου, του χειροκροτητή του κ. Μητσοτάκη; Θα μας απαντήσουν ποιος από όλους έχει αυτά τα προσωπικά δεδομένα των συμπολιτών μας;
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαρροής email και του προστίμου στο ΥΠΕΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τονίζει:
"Υποσημειώνουμε 4 σημεία από το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής: κατά τον έλεγχο που διενήργησε η αρχή στο υπουργείο Εσωτερικών εντοπίστηκαν ελλείψεις στις διαδικασίες και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές προστασίας δεδομένων. Πλημμέλειες στη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και μη τεκμηριωμένες ανακοινώσεις των συνθηκών του περιστατικού. Επίσης, διαπιστώθηκαν ελλείψεις και ανακρίβειες στο περιεχόμενο των σχετικών τηρούμενων αρχείων. Το να καλύπτεται η κα Κεραμέως πίσω από το ότι η διαρροή των στοιχείων έγινε σε χρόνο που δεν ήταν στην κυβέρνηση, για αυτά τα 4 στοιχεία που αφορούν στην περίοδο που η ίδια είναι υπουργός Εσωτερικών υπάρχει απάντηση;"