Συνεχης ενημερωση
Σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, επισκέφθηκε νωρίτερα, σήμερα, τον Έβρο. Εκεί συμμετείχε στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο στη Δαδιά, υπό το συντονισμό του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου. Μετά την ανάρτηση του πρώτου draft του masterplan, το οποίο περιλαμβάνει τον αρχικό κατάλογο των έργων και δράσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Τριαντόπουλος παρουσίασε τον οδικό χάρτη υλοποίησης του σχεδίου.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα -σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου- θα οριστικοποιηθεί η δέσμη των κυβερνητικών παρεμβάσεων, οι οποίες διαρθρώνονται σε δύο πυλώνες και περιλαμβάνουν 10 μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής που θα συνοδεύονται από έκτακτη χρηματοδότηση.
Στην τοποθέτησή του, ο υφυπουργός κ. Κοντογεώργης, τόνισε τη σημασία του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης με σκοπό την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη και τη μείωση των ανισοτήτων. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, "αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και σχεδιάζουμε συγκεκριμένες πολιτικές, που διέπονται από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για να ενισχύσουμε όσες περιφέρειες έχουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση και να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητά τους. Μέσα από τα περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα ενδυναμώνουμε τη σχέση μεταξύ των κεντρικών κυβερνητικών πολιτικών και των αντίστοιχων περιφερειακών, και εντάσσουμε στο σχεδιασμό μας ειδικά σχέδια ανασυγκρότησης, όπως αυτό του Έβρου, με χωρική διάσταση και συγκεκριμένες στοχεύσεις".
Οι περιφέρειες, συνέχισε, είναι "ο στρατηγικός εταίρος της κυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το πλαίσιο των συγκεκριμένων πολιτικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία καθώς βέβαια και ο κατάλογος των έργων υποδομής. Η Θράκη είναι προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση", επεσήμανε κλείνοντας.
Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων ανάπτυξης του Έβρου με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θ. Κοντογεώργη, του υφυπουργού Χρ. Τριαντόπουλου, του περιφερειάρχη, Χρ. Τοψίδη, των δημάρχων της περιοχής κά. Ακολούθησε συνεργασία του Θ. Κοντογεώργη με τον περιφερειάρχη, με αντικείμενο την ωρίμαση και πρόοδο κρίσιμων έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο, ο Μεθοριακός Σταθμός Κήπων και η γέφυρα Ελλάδας - Τουρκίας, η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αλλά και η αναβάθμιση των υποδομών στο λιμάνι.
Τέλος, ο Θ. Κοντογεώργης, συμμετείχε μαζί με τον Χρ. Τριαντοπουλο, σε σύσκεψη με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ν. Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές Χρ. Δεμερτζόπουλο και Αν. Δημοσχάκη, το γενικό γραμματέα Δασών Στ. Σταθόπουλο και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μ. Φλουρή καθώς και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ 'Ακ. Παυλόπουλο. Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επισκέψεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Αλεξανδρούπολη και στο Σουφλί, στα τμήματα Συνοριοφυλακής Τυχερού και Φερών. Τέλος, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί, ενώ συνομίλησε με κατοίκους στο Σουφλί και στο Τυχερό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
18/10 Χαμάς: Το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα θα καθυστερήσει την παράδοση των λειψάνων των ομήρων
-
18/10 Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αφοπλισθεί η Χαμάς και αποστρατιωτικοποιηθεί η Γάζα
-
18/10 Ντ. Τραμπ: Στις πατρίδες τους θα σταλούν οι επιζώντες της επίθεσης σε πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά
-
18/10 Τουρκοκυπριακό "δημοψήφισμα" με τουρκική ανάμιξη
-
18/10 Μ.Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι μπορεί και δίνει λύσεις στα προβλήματα
-
18/10 Διάσωση 76 μεταναστών νότια της Γαύδου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ
-
18/10 Γάζα: Η Χαμάς θα παραδώσει σήμερα τις σορούς δύο ισραηλινών ομήρων
-
18/10 Ιταλία: Κόντρα Μελόνι με το κεντροαριστερό κόμμα
-
18/10 ΗΠΑ: Εκατομμύρια διαδηλωτές στους δρόμους κατά του Τραμπ
-
18/10 Το μετέωρο βήμα της ειρήνευσης στη Γάζα
-
Ποια νέα προϊόντα προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους – Eντείνεται ο ανταγωνισμός
-
Από την οικοδομή στην έξυπνη επένδυση - Πώς η ανακαίνιση γίνεται επένδυση
-
Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν δεσμεύεται πλέον από "περιορισμούς" στο πυρηνικό του πρόγραμμα
-
Η δανική Vestas αναστέλει τα σχέδια της για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής ανεμογεννητριών στην Πολωνία
-
Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής
-
Παρουσιάστηκε στην Πάτρα το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι
-
Vivartia: Πώς η ΔΕΛΤΑ θα κάνει το comeback στο παγωτό
-
Πώς το κραχ του 1929 δίνει μαθήματα στο σήμερα
-
Κάτι κινείται για την καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης
-
H S&P υποβάθμισε τη Γαλλία - Από ΑΑ - στο Α+ μαζί με Ισπανία - Πορτογαλία
-
Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής (34)
-
Δεν δίνουν Τόμαχοκ οι ΗΠΑ στον Ζελένσκι - Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία να σταματήσουν τον πόλεμο εκεί που βρίσκονται (22)
-
Ο Ζελένσκι μίλησε με Ευρωπαίους ηγέτες μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ (14)
-
Κ. Τσουκαλάς: Το 70% της κοινωνίας τρομάζει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας θητείας Μητσοτάκη (10)
-
ΗΠΑ: Εκατομμύρια διαδηλωτές στους δρόμους κατά του Τραμπ (7)
-
Bloomberg: Η Ευρώπη προωθεί σχέδιο προστασίας της βιομηχανίας της από Κίνα και ΗΠΑ αλλά ίσως είναι αργά πια (7)
-
Το μετέωρο βήμα της ειρήνευσης στη Γάζα (6)
-
Ξεκίνησαν οι μελέτες για την επέκταση του Μετρό προς Ελληνικό και Γλυφάδα (5)
-
Η DBRS αναβάθμισε την Ιταλία στο υψηλότερο της επίπεδο από το 2018 - Νίκη για τη Μελόνι (4)
-
Ας περιμένουν οι Tomahawk (4)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
