Κυριακή, 18-Φεβ-2024 11:28
Ραγδαίες εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη "πυροβολεί" Κασσελάκη- Η Τζάκρη την χαρακτηρίζει... "αρχηγίσκο"

Της Νίκης Ζορμπά
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.17
Ραγδαίες διαμορφώνονται οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και από τη νέα αιφνιδιστική κίνηση Κασσελάκη να θέσει στη βάση ερωτήματα για το όνομα, τα σύμβολα, την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ , διαλύοντας εκ των πραγμάτων το κόμμα με τη μορφή που υπάρχει σήμερα.
Η Όλγα Γεροβασίλη, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος αντέδρασε άμεσα ζητώντας την άμεση συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και Κεντρικής Επιτροπής πριν τη σύγκληση ενός συνεδρίου που ντε φακτο θα οδηγήσει στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειωτέον πως η κ. Γεροβασίλη ανήκει στους στενούς και τακτικούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα.
Σε αναβρασμό βρίσκονται στο εσωτερικό κορυφαία στελέχη, μιλώντας πια για "εμπόλεμη κατάσταση" και τίναγμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα από την ηγεσία του. Τα μαχαίρια βγήκαν και επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Στ. Κασσελάκη και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.
Πριν από λίγη ωρα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, "σήκωσε" το γάντι για λογαριασμό του Προέδρου και με δήλωσή της ( avgi.gr) χαρακτηρίζει την Όλγα Γεροβασίλη (και όσους αντιδρούν στις τακτικές Κασσελάκη) "αρχηγίσκους".
Από τους κορυφαίους εσωκομματικούς παίκτες του ΣΥΡΙΖΑ , σιγεί για την ώρα ο Νίκος Παππάς ( ο "στρατηγός της νίκης Κασσελάκη). Η τοποθέτησή του στην ανοιχτή σύρραξη που έχει προκύψει, είναι προφανώς κρίσιμη για την επόμενη ημέρα, εφόσον "ελέγχει" οργανωτικά , σημαντικό μέρος του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πριν από το συνέδριο, δεν προλαβαίνει να πραγματοποιηθεί. Βάσει καταστατικού πάντως, εάν το 50+1 των μελών της ΚΕ θέσουν θέμα ηγεσίας στο επικείμενο συνέδριο, τότε θα τεθεί και θέμα εκλογής νέου προέδρου πριν από τις ευρωεκλογές.
"Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.
Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.
Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
" Δεν έχουν περάσει ούτε έξι (6) μήνες από την εντολή των πολλών κι απλών στις 24 Σεπτεμβρίου 2023: "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ!".
Η επιταγή αυτή μορφοποίησε το βοών αίτημα ενός χώρου περήφανου που πάντοτε επωμίστηκε τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας.
Ενός χώρου που συχνά αντιμετώπισε την εχθρότητα του πλέον οπισθοδρομικού κατεστημένου με προσπάθειες εξόντωσης.
Μιλώ για την δημοκρατική παράταξη και τη δεξιά!
Εμείς που μάθαμε τον τελευταίο μισό αιώνα να θεωρούμε φυσική θέση της δεξιάς το χρονοντούλαπο, βρίσκουμε τελείως αφύσικο το σημερινό τοπίο δεξιάς κυριαρχίας, απότοκο μιας διαδρομής συνεχούς επταετούς πτώσης.
Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων.
Κάνω λοιπόν έκκληση προς όλες κι όλους:
Ας μην εμποδίζουμε τη συζήτηση να μπει στην ουσία. Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται. Δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων".
Για πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες πριν το Συνέδριο κάνει λόγο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε ανάρτησή του καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση καθώς το ερωτηματολόγιο που εμφάνισε "δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε".
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ρήγα:
Πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες. Είναι αλήθεια πως μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος, του Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι μη σεβόμενοι δημοκρατικές διαδικασίες αποχώρησαν λοιδωρώντας τον πρόεδρο Στέφανο Κασελάκη. Άλλοι λίγες μέρες πριν το συνέδριο ανοίγουν συζήτηση για συμμαχίες και θέματα στρατηγικής που θα έπρεπε να τεθούν στο συνέδριο.
Ο πρόεδρος θα έπρεπε να διαμορφώσει συνθήκες σύνθεσης και συλλογικής λειτουργίας. Η εμφάνιση ενός ερωτηματολόγιο για ταυτοτικά ζητήματα που αποτελούν θέματα συνεδρίου χωρίς να γνωρίζω ως μέλος της Π.Γ την ανάγκη και σκοπιμότητα, αυτοβούλως από τον πρόεδρο, δεν συμβάλλει στην συλλογική μάχη που έχουμε να δώσουμε.
Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση.
Σήμερα μάλιστα που η πολιτική της ΝΔ καταστρέφει την κοινωνία, που με αυταρχικές μεθόδους αντιμετωπίζει αγρότες και φοιτητές , που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα.
ΥΓ. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1989.
Όπως πάντα έτσι και τώρα θα στηρίξω την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις αγωνίες των χιλιάδων συντρόφων μακριά από προσωπικές στρατηγικές.
Διαβάστε ακόμη: