Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 05-Σεπ-2023 10:19

    Κ. Σκρέκας: Όποιος κερδοσκοπήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά

    Κ. Σκρέκας: Όποιος κερδοσκοπήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η προστασία των ελληνικών νοικοκυριών απέναντι από αθέμιτες πρακτικές κερδοσκόπων αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

    Στην κατεύθυνση αυτή διενεργούνται έλεγχοι στην αγορά, από τους οποίους έχουν διαπιστωθεί 1.300 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 5 εκατ. ευρώ. "Χθες επιβάλαμε 940.000 ευρώ πρόστιμα σε πέντε μεγάλες αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι εξαιτίας των κακών καιρικών φαινομένων έχουν πληγεί καλλιέργειες γεγονός που προκαλεί αύξηση των τιμών στα προϊόντα, με ενδεικτικό παράδειγμα το λάδι.

    Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα η τιμή του λαδιού στους παραγωγούς φτάνει τα 8,7 ευρώ το λίτρο, ωστόσο ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί η τιμή στην οποία θα πωλείται στους καταναλωτές. 

    Τέλος, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως "όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει και να βγάλει κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που είχε στην πληθωριστική κρίση, θα το πληρώσει πολύ ακριβά".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ