Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Ιαν-2023 12:10

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντική η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο

  5776472
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις κινήσεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με τη στήριξη της κοινωνίας, σε αυτήν την κρίσιμη και ρευστή παγκόσμια συγκυρία, ήταν εστιασμένες οι αναφορές του πρωθυπουργού, στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων. 

  Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε ειδική μνεία στις αυξήσεις στις συντάξεις, στο εργαλείο του market pass, αλλά και στη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, επισημαίνοντας ότι το όλο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής στοχεύει στη θωράκιση εργαζομένων και μισθωτών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κράτησε στην πρώτη γραμμή την έννοια της δημοσιονομικής ισορροπίας, τονίζοντας ότι, αν και το 2023 είναι προεκλογική χρόνια, η κυβέρνηση δε θα ενδώσει στις φωνές του λαϊκισμού και δε θα ξεφύγει από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού. 

  "Θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε με σύνεση και σοβαρότητα και από την υπεραπόδοση της οικονομίας θα επιστρέψουμε δίκαια το μέρισμα της ανάπτυξης σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Και σε αυτό το πλαίσιο θα κινούμαστε", σημείωσε. 

  Ειδική αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο εθνικό ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις συστηματικές κινήσεις της κυβέρνησης που έχουν προηγηθεί, αλλά και στην αλλαγή κλίματος στη βρετανική κοινή γνώμη. "Έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις "κόκκινες" γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις...Να μπορέσουμε να πετύχουμε να απολαμβάνουμε αυτό το μοναδικό μνημείο στην ολότητα του. Στο φυσικό του χώρο", τόνισε. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Τι φέρνει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ