Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 08:54

  ΣΥΡΙΖΑ και νομοσχέδιο για υποκλοπές: Καταψήφιση και κατάργηση- Τα "πυρά" του Α. Τσίπρα

  Αλ. Τσίπρας: Έχετε οδηγήσει σε μια τρομακτική πολιτική αστάθεια τη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Ήγγικεν η ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα διασταυρωθούν τα ξίφη του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή για το ζήτημα των υποκλοπών, δια του κυβερνητικού νομοσχεδίου. 

  Ραντεβού που ανέμεναν στην Κουμουνδούρου για περισσότερο από έναν μήνα με πολιτική αδημονία και κλίμα στην περιρρέουσα πως ο κ. Τσίπρας θα αστράψει και βροντήξει εν συνόλω για το "δίδυμο σκάνδαλο", όπως το αποκαλεί:΅Παρακολουθήσεις και συγκάλυψή τους. 

  Από την Κουμουνδούρου αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν πληροφορίες περί ενδεχόμενων "άσων" στο μανίκι του προέδρου τους μεν αλλά αντιθέτως δεν είναι καθόλου φειδωλοί στο περίγραμμα όσων αναμένεται να διατυπώσει ως κριτική αλλά και δεσμεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας.

  Κατάργηση

  Υπό την έννοια αυτή , πηγές της Κουμουνδούρου, διαμηνύουν σχετικά με το εν λόγω νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις και τον πρωθυπουργό πως: 

  1. Πρόκειται για νομοσχέδιο συγκάλυψης καθώς παραπέμπει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας, χωρίς να προβλέπει αναδρομική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τις εκλογές δεν θα μπορεί κανείς να μάθει ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης από την ΕΥΠ όχι μόνο των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη αλλά ακόμα και υπουργών του κ. Μητσοτάκη.

  2. Αρνείται να επαναφέρει το καθεστώς ενημέρωσης όσων έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους στην προτέρα της από 31 Μαρτίου 2021 κατάσταση, όταν ο κ. Πικραμένος μαζί με τον κ. Τσιάρα έφεραν τη σχετική τροπολογία στο άρθρο 87 του νόμου που αφαιρούσε το δικαίωμα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους θιγόμενους.

  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ  θα καταψηφίσει στο σύνολό του αυτό το νομοσχέδιο και θα το καταργήσει στο σύνολό του μετά τις εκλογές, με τη δέσμευση ότι θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις που θα εγγυώνται την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων, των κανόνων λογοδοσίας και των κανόνων διαφάνειας.

  Οι κινήσεις Τσίπρα

  Από το στρατηγειο του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, υπενθυμίζουν τις θεσμικές κινήσεις του προέδρου του τις τελευταίες ημέρες με την επίσκεψή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στον οποίο παρέδωσε επιστολή   με την οποία ζητάει βάσει του νόμου (άρθρο 5 παρ. 4 εδ. στ΄ ν. 2225/1994), ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα στοιχεία για τις άρσεις απορρήτου επί κυβέρνησης Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκαν στην ΑΔΑΕ και αφορούν εν ενεργεία βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πέντε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε επί πέντε διαδοχικές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας ότι αρνήθηκε να τις απαντήσει "παίζοντας κρυφτό για περισσότερο από έναν μήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι την ενοχή του". 

  Καταληκτικώς, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και το δια ταύτα των αιτιάσεων του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη στο σημερινό μπρα ντε φερ της Βουλής: "Επί ενάμιση μήνα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής του, αρνείται να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν από τις αποκαλύψεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας πολλών και διαφορετικών μέσων ενημέρωσης, για την ενιαία λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού ΕΥΠ – Predator, που δεν έχει διαψευσθεί ότι λειτουργούσε σε χώρο της ΕΥΠ από αποσπασμένους αστυνομικούς και που είχε βάλει στο στόχαστρο πολιτικούς αντιπάλους, μέλη της κυβέρνησης, δημοσιογράφους, δικαστές, επιχειρηματίες, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ