Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 17:57

  ΥΠΕΞ προς Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

  ΥΠΕΞ προς Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης με νομιμοποίηση να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ερωτηθείς για τη σημερινή ανακοίνωση του λιβυκού  Υπουργείου Εξωτερικών.

  Σημειώνεται ότι η υπουργός Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, Νάιλα Μανγκούς, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι περιοχές ερευνών της Ελλάδας νότια της Κρήτης είναι διαφιλονικούμενες με τη Λιβύη.

  Αναλυτικά, ο κ. Παπαϊωάννου ανάφερε:

  "Σε αντίθεση με όσους  συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα "μνημόνια" που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του  Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας,  η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

  Κάτι το οποίο  άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.

  Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα,  τη χώρα σε εκλογές.

  Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη  κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ