Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουν-2022 18:27

  Ο Α. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών για ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα σε αντιδεξιούς ψηφοφόρους

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Προτείνω να θεωρήσουμε τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας πρώτη μέρα της κρίσιμης εκλογικής μάχης που βρίσκεται μπροστά μας.
  Αφετηρία τη εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται". 

  Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, "σάλπισε" για το κόμμα του,  την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

  Το δίλημμα των εκλογών όπως το έθεσε ο ίδιος: Πολιτική Αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης χωρίς τέλος, είπε, περιγράφοντας την Κυβέρνηση ως τη χειρότερη δυνατή για τη χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

  Με οξεία επίθεση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως δηκτικός στην επισήμανση του πρωθυπουργού ότι είναι πιθανες οι πρόωρες γιατί η χώρα δεν αντέχει την τοξικότητα της αντιπολίτευσης σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ "έκλεισε" το μάτι σε πολίτες με αντιδεξιά ανακλαστικά, προτάσσοντας: Η μόνη πιθανότητα για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να κερδίσει τις εκλογές της απλής αναλογικής ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητώντας μάλιστα να τις κερδίσει με "διαφορά".

  Σταχυολογώντας την ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων: 

  Κυβέρνηση- Μητσοτάκη

  Η πατρίδα μας είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια μιας κυβέρνησης, που εν μέσω ακρίβειας, κοινωνικής ανασφάλειας αλλά και γεωπολιτικής αστάθειας, επιδεινώνει δραματικά αντί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Και την ίδια στιγμή διαφημίζει τον εαυτό της και το έργο της με όρους σχεδόν μεταφυσικής τελειότητας. Η αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά ζει το μύθο της τελειότητάς της.

  Ξέχασε και τη σοβαρότητα, και την εθνική ευθύνη,
  και τη θεσμική αφοσίωση,
  και τη δέσμευση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
  Όλα εκείνα δηλαδή με τα οποία φιλοτεχνούσε τόσο καιρό την εικόνα του.
  Τα ξέχασε όλα και καταφεύγει σε πρόωρες εκλογές.
  Καλοδεχούμενες λέμε εμείς, άλλωστε τις ζητάμε εδώ και έξι μήνες.
  Αλλά είναι άξιο αναφοράς ότι ούτε αυτή του την επιλογή δεν είναι εις θέση να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο δικό μας αντιπολιτευτικό λόγο.
  Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την κυβίστησή του. Θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κάθε αντιπολίτευση, να μην κάνει αντιπολίτευση. Τι ωραία! 

  Όλος ο κόσμος, ακόμη και οι ψηφοφόροι του καταλαβαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε πρόωρες εκλογές για ένα και μόνο λόγο :
  Γιατί δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του. Και επιχειρεί μ' αυτή τη φυγή προς τις κάλπες, και την αντισύριζα πόλωση, να δραπετεύσει από την ευθύνη να διαχειριστεί το χάος που δημιούργησε, να περιορίσει τη φθορά και να αποφύγει την επερχόμενη κατάρρευση.
  Και αυτό επίσης το έχουν καταλάβει όλοι, ακόμη και οι βουλευτές του, που οι μισοί περίπου γνωρίζουν ότι δύσκολα θα επανεκλεγούν, αφού στη καλύτερη περίπτωση το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής δύναμης θα εξανεμιστεί στις επόμενες εκλογές όπου για πρώτη φορά το ποσοστό των κομμάτων στο λαό θα αντιστοιχεί ευθέως με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων στο κοινοβούλιο.

  Οικονομία

  Η αλήθεια είναι ότι η τρομακτική αύξηση των τιμών, όσο η έμμεση φορολογία, ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, παραμένουν σταθερά από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, τα δημόσια έξοδα αυξάνονται.
  Το πρώτο πεντάμηνο τα δημόσια έσοδα από φόρους αυξήθηκαν 2,91 δις.
  Μόνο το Μάιο ήταν αυξημένα κατά 33%.
  Συνεπώς η αλήθεια είναι ότι ο κος Μητσοτάκης συνειδητά λεηλατεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να γεμίζει τα ταμεία και μετά να έρχεται να δίνει στοχευμένα προεκλογικά επιδόματα.

  Σχεδιάζει λεηλασία μεσαίας Τάξης και αδυνάμων με τη διατήρηση των έμμεσων φόρων

  Εθνικά

  Εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης και όξυνσης των τουρκικών προκλήσεων, που δημιουργούν ένα ρευστό και επικίνδυνο διεθνές τοπίο, ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες με την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική που ασκεί.

  Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής και από πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, μετατρέπει την Ελλάδα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, με την εν κρυπτώ αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία, στερώντας μάλιστα κρίσιμο οπλισμό από τα νησιά μας, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση θεσμικών οργάνων, αλλά και των κομμάτων και του ελληνικού λαού.
  Προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης αλλά εν τέλει αφύλακτο από τους Δυτικούς, αφού παρά την εμπλοκή μας στο πόλεμο της Ουκρανίας, παρά την επ’ αόριστο παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και της Αλεξανδρούπολης, δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ασφάλειας έναντι της Τουρκικής προκλητικότητας.

  Εκλογές

  Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο:
  Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος,
  ή εφιάλτης δίχως τέλος.
  Καλώ για άλλη μια φορά τον κύριο Μητσοτάκη να δείξει στις δύσκολες αυτές στιγμές στοιχειώδη εθνική ευθύνη και πολιτική σοβαρότητα.
  Το παιγνίδι του με τους θεσμούς πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα.
  Και για όσο ακόμη θα είναι πρωθυπουργός να διαχειριστεί με εθνική ευθύνη το κρισιακό πεδίο που ο ίδιος δημιούργησε.


  Αφού λοιπόν αποφάσισε εκλογές, να σταματήσει το κρυφτούλι και τα παιχνίδια :
  1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβρη.
  2) Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.
  3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ' όλη τη προεκλογική περίοδο.
  4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στη πορεία προς τις εκλογές.

  Η απάντηση του κυρίου Μητσοτάκη διά του εκπροσώπου του στις προτάσεις αυτές ήταν ένα συκοφαντικό παραλήρημα εναντίον μου και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
  Πρώτον μου καταλόγισε ότι ζητώ υπηρεσιακή κυβέρνηση, πράγμα εντελώς ανυπόστατο. Και δεύτερο με κατηγορεί ότι προτείνω παρατεταμένη αστάθεια, τη στιγμή που η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα με τις πρωτοβουλίες του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη.
   

  Η δημοκρατική διαφάνεια που συνεπάγονται οι δικές μας προτάσεις, η συνεννόηση για τα εθνικά θέματα, ο καθαρός εκλογικός ορίζοντας, είναι η μόνη επιλογή σταθερότητας.
  Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες που οι κυβερνήσεις δεν παίζουν ιδιοτελή κομματικά παιγνίδια ακόμα και με την ημερομηνία των εκλογών.
  Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά προεκλογικά προπαγανδιστικά πυρά από μια κυβέρνηση που εξορκίζει το προεκλογικό κλίμα, ενώ το παράγει και το αναπαράγει με κάθε της κίνηση.

  ΣΥΡΙΖΑ


  Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη είναι ανάγκη ζωής και ο μόνος τρόπος είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική.
  Αυτή είναι και η μόνη δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από τη αυτή την εκλογή, χωρίς να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία.
  Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτό το καταλαβαίνουν.
  Έχουν και την πείρα και τη γνώση και τη συναίσθηση της πραγματικότητας για να το κάνουν με την ψήφο τους πράξη.
  Να αναδείξουν με τη ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθαρά πρώτη δύναμη.
  Για να ανοίξουν το δρόμο για τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος, για να βγει από το τέλμα Μητσοτάκη.

  Να διατάσσουμε τις δυνάμεις μας σε μάχη εξωστρέφειας. Πρωταγωνιστικό ρόλο οι βουλευτές. Δεν θα έχουμε ούτε αυτή τη φορά τη στήριξη των συμφερόντων. Αυτή θα την έχουν οι αντίπαλοί μας. Όμως αυτή τη φορά θα έχουμε τη στήριξη των περισσότερων από 170.000 μελών μας.

  *Διαβάστε ακόμα

  -"Θρυαλλίδα" για ΣΥΡΙΖΑ η συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη για πρόωρες κάλπες- Το παρασκήνιο της ΠΓ

  -Α. Τσίπρας σε ΣΕΤΕ: Διπλή αισχροκέρδεια σε βάρος μεσαίας τάξης και ευάλωτων

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ