Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Μαϊ-2022 22:36

  Αλ. Τσίπρας: "Πάνω από 150.000 η συμμετοχή - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ένα άλλο κόμμα" - Το παρασκήνιο

  Αλ. Τσίπρας: "Πάνω από 150.000 η συμμετοχή - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ένα άλλο κόμμα" - Το παρασκήνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δευτέρα 17 Μαίου 00.30

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Πάρτυ" στήθηκε στην Κουμουνδούρου από νωρίς το βράδυ της Κυριακής, όταν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τον επικεφαλής της Ηλία Νικολακόπουλο, έφθανε το μήνυμα ότι η συμμετοχή στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τους 150.000 ψηφοφόρους, με το κόμμα να εμφανίζει περισσότερες από 110.000 νέες εγγραφές μελών. 

  Το αποτέλεσμα, χωρίς να έχει συμπληρωθεί η αριθμητική εικόνα, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου:

  Αριθμοί,  παρουσίες και ...συνθήματα

   Πάνω από 150 χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  παρουσία μελών, νέων,  βουλευτών και στελεχών του κόμματος, τονίζοντας εμφατικά ότι " Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα άλλο κόμμα".

  Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές,  η επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ποσοστό περισσότερο  από ... 99%. Τα οριστικά αποτελέσματα της καταμέτρησης για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθούν σήμερα ενώ σε ό,τι αφορά τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, η καταμέτρηση ξεκίνησε απόψε το βράδυ και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν - πιθανότατα- αύριο.

  Υπενθυμίζεται ότι η νέα Κ.Ε. θα αριθμεί 300 μέλη και είναι εν ισχύ από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ποσόστωση 50% για γυναίκες.

  Παρόντες στην Κουμουνδουρου, καταχειροκροτωντας τον πρόεδρο, ήταν επιφανή στελέχη όλων των εσωκομματικών τάσεων, μεταξύ άλλων οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, , Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Ρήγας, Πάνος Σκουρλέτης, Κώστας Ζαχαριάδης,  Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης,, Γιάννης Ραγκούσης, με κοινό τόπο τη διαπίστωση ότι η σημερινή διαδικασία είναι μια πολιτική πράξη που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του αντεπίθεση.

  Νεολαίοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, υποδεχόμενοι τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, κατά την ώρα της δήλωσής του, φώναζαν συνθήματα, με κυρίαρχο: "Εμπρός λαέ με την Αριστερά, να φύγει ο Μητσοτάκης και η Δεξιά", καθώς και "Εμπρός λαέ, μη τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής".

  Ο "νέος" ΣΥΡΙΖΑ

  Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η αποψινή διαδικασία ήταν αποτέλεσμα της εντολής που έλαβε το βράδυ των εθνικών εκλογών για μετασχηματισμό και αντιστοίχιση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη του, δηλώνοντας ότι δεσμεύεται πως, οπότε και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

  Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

  "-Σπουδαίο βήμα για να γυρίσει η ελπίδα στον τόπο μας που το έχει τόσο ανάγκη.

  -Είχα μιλήσει για εντολή μετασχηματισμού, κάναμε αποφασιστικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση και το κάναμε χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή 150 χιλ. και πλέον ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών,  ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα άλλο κόμμα, ένα κόμμα των μελών του. 

  -Σήμερα γίναμε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών και το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη 

  -Βαριά η ευθύνη , που με τίμησαν και προσωπικά. 

  -Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα θα είναι πρώτο κόμμα οπότε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτακης . Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση".

  Αναλυτικά, η δήλωση του επανεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εξής:

  "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για τη  μεγάλη σας συνεισφορά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη σημερινή γιορτή της συμμετοχής, γιορτή της δημοκρατίας.

  Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας. Και το έχει ανάγκη.

  Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών, της γλυκιάς ήττα του ΄19, γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού, είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μια εντολή για μας, μια εντολή μετασχηματισμού, μια εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 τότε μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.

  Νομίζω λοιπόν  ότι σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

  Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150 χιλιάδων και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό. Πιστεύω ότι κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας.

  Με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας.

  Με 172.000  συνολικά εγγεγραμμένα μέλη  στις οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πια ένα άλλο κόμμα.

  Ένα κόμμα πιο μαζικό, ένα κόμμα λαϊκό, ένα κόμμα νεανικό, ένα κόμμα σύγχρονο και ριζοσπαστικό.

  Μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών του.

  Ο Κορμός της μεγάλης Προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα.

  Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής.

  Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, όσοι συμμετείχαμε σ’  αυτή τη διαδικασία. Πάνω απ’  όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας, που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω το λογαριασμό αλλά και με τίμησαν προσωπικά  με την εμπιστοσύνη τους.

  Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη.

  Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από τρεις χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές που κράτησαν αψεγάδιαστη αυτή τη διαδικασία από το πρωί.

  Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον Ηλία Νικολακόπουλο, τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Όλα τα μέλη μας που εργάστηκαν άοκνα όλο αυτό το διάστημα. Τον Γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο,. Όλοι αυτοί, χιλιάδες μέλη μας εργάστηκαν για μιαψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία.

  Και θέλω να υπενθυμίσω:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ  των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κος Μητσοτάκης.


  Αυτή είναι η δέσμευσητης νέας συλλογικής μας ηγεσίας.


  Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση.

  Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας.
  Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας.

  Να είστε καλά.

  Σας ευχαριστώ θερμά.

  Καλή δύναμη και καλούς αγώνες, γιατί τώρα ξεκινάει ένας νέος μεγάλος και νικηφόρος γύρος για όλους εμάς,

  Καλή δύναμη.

  Γεια σας".

  Διαβάστε ακόμη

  * ΝΔ για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε... τον κ. Τσίπρα

  * Τι κρίνεται για Αλ. Τσίπρα στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

  * Ικανοποίηση Η. Νικολακόπουλου για την εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ

  * ΣΥΡΙΖΑ: Παρατάθηκε η ψηφοφορία - Τουλάχιστον 140.000 ψηφίσαντες

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ