Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 10:02

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι τεχνοκράτες σύμβουλοι του Α. Τσίπρα και το "προοδευτικό πρόσημο"

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι τεχνοκράτες σύμβουλοι του Α. Τσίπρα και το "προοδευτικό πρόσημο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες το προαναγγελθέν think tank με τους συμβούλους του, τριάντα τον αριθμό και τεχνοκρατική "υποδομή", στα πεδία όπου δραστηριοποιούνται. 

  Κοινώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "άνοιξε" τις πόρτες στο κόμμα του , εν προκειμένω όχι στη βάση αλλά στην κορυφή: Ζητούμενο για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι το τεχνοκρατικό "λούστρο" το οποίο προσδίδεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια των τεχνοκρατών συμβούλων του, να απαντήσει : Με ποιους διεκδικεί να κυβερνήσει πάλι; με ανεπάγγελτους; 

  Σε ποιο βαθμό θα καταφέρει ο κ. Τσίπρας ως εκπεφρασμένα διεκδικητής εκ νέου της εξουσίας να πείσει ότι γυρίζει σελίδα στην προηγούμενη θητεία του, είναι ενδεχομένως και το μέτρο που θα ορίσει τις πιθανότητές για ευόδωση του στόχου του. 

  Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την παρουσίαση, την πρώτη "σύσκεψη" όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος , της ομάδας των 30 καταξιωμένων στο χώρο τους συμβούλων του. Θα έχουν, βάσει του προγραμματισμού και ρόλο βοηθητικό- συμβουλευτικό στους τομεάρχες του κόμματος, τους "σκιώδεις υπουργούς" αλλά και στο σχεδιασμό νομοθετικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Πώς υποδέχθηκαν στην ενδοχώρα του ΣΥΡΙΖΑ την "ομάδα ειδικών Τσίπρα"; Εξέλιπαν τα νταβαντούρια. Οι πιο καχύποπτοι απλώς αναμένου να δουν πώς θα δουλέψει πρακτικά το "πάντρεμα" του think tank των τεχνοκρατών με τα πολιτικά στελέχη. Δεν έχει ακουστεί  καμία γκρίνια για την επιστημονική επάρκεια ενός εκάστου καθώς συν τοις άλλοις, πολλά από τα ονόματα που παρουσιάστηκαν χθες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε έχουν συμμετάσχει σε θεματικές εκδηλώσεις του κόμματος στις οποίες παρουσίαζε ανά τομέα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε ήταν γνωστό στους παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ ότι βρίσκονται σε "ανοιχτή γραμμή" με τον Αλέξη Τσίπρα. 

  Το "προοδευτικό πρόσημο"

  Κατά τη χθεσινή πρεμιέρα της συγκέντρωσής των 30 άλλωστε, ο Α. Τσίπρας φρόντισε, απευθυνόμενος στα μέλη του think tank του, να διαμηνύσει πως κομματικά στελέχη δεν είναι μεν αλλά καλούνται να υπηρετήσουν το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς, κομματικό πρόσημο δεν έχουν αλλά έχουν ιδεολογικό.

  1. "Η επιστημονική γνώση, η θεωρία, οι "καλές ιδέες" εμπλουτίζουν και εξελίσσουν μια σύγχρονη προοδευτική στρατηγική. Την ισχυροποιούν και εν τέλει την καθιστούν πολύ πιο αξιόπιστη, πιο γειωμένη στην κοινωνία, πιο αποτελεσματική", είπε κατά την εισήγησή του προς τα μέλη του think tank ο κ. Τσίπρας ενώ λίγο παρακάτω, έκανε ακόμη ευκρινέστερο το μήνυμά του:

  2. " Στο έδαφος της πανδημίας, η χώρα μας βιώνει μία τρομακτική συντηρητική οπισθοδρόμηση, που οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και τη συρρίκνωση του κράτους δικαίου. Η μάχη για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης δεν πρέπει να βασίζεται στην άρνηση. Δεν δίνουμε τη μάχη για να χάσει το σχέδιο του αντιπάλου μας, αλλά για να κερδίσει το δικό μας".

  *Διαβάστε ακόμα

  -Αλ.Τσίπρας: Κανείς δεν θέλει lockdown

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ