Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Νοε-2021 09:55

  Μ. Βορίδης: "Όχι" σε lockdown ακόμα και αν το πει η επιτροπή - Ενδεχόμενο επέκτασης υποχρεωτικότητας

  Βορίδης: Κατά 20% αυξήθηκε φέτος ο αριθμός των καθαριστριών στα σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ειδικά για τους αστυνομικούς επισήμανε ότι δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικό για αντικατάσταση. 

  Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ακόμη και αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει "όχι", καθότι υπάρχει το εμβόλιο.

  "Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό,  ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απαντά όταν της τίθενται ερωτήματα…".

  Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; "Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;". 

  Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. "Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)" σημείωσε. 

  Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, "πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ