Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 12:07

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται κόμβος δεδομένων - Είμαστε μόνο στην αρχή της προσπάθειας

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται κόμβος δεδομένων - Είμαστε μόνο στην αρχή της προσπάθειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και "στην εθνική προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την νέα επένδυση της Lamda Hellix μέλους τους αμερικανικού ομίλου Digital Realty, για τη δημιουργία ενός νέου Data Center στο Κορωπί.

  Πρόκειται για το Data Center "Athens 3” το οποίο θα λειτουργεί το 2022, ενώ στη φάση της αδειοδότησης βρίσκεται ένα  ακόμη κέντρο δεδομένων το "Athens 4”. Το "Athens 3” που κατασκευάζεται εντός του campus της Lamda Hellix στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στην χώρα, διαθέτοντας  χωρητικότητας 6.8MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα ολων μαζί, των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές.

  Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, ενώ η Lamda Hellix καταθέτει αυτές τις ημέρες τα σχέδια για την έγκριση όρων δόμησης για το Athens 4, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον data center ίσης χωρητικότητας (6.8MW) με το Athens 3 και παρόμοιου ύψους επένδυσης.

  "Είμαστε μόνο στην αρχή της όλης προσπάθειας”, τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να εξελιχθεί σε φυσική πύλη εισόδου υποβρύχιων καλωδίων από Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία στα πρότυπα της Μασσαλίας, η οποία σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους μεταφοράς δεδομένων παγκοσμίως.

  "Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές με ένα φιλικό φορολογικό σύστημα και έχει επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Έχουμε γίνει μια χώρα που μπορεί να υποδέχεται μεγάλες τεχνολογικές επενδύσεις, όπως αυτή της Digital Realty”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  "Η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας και γι’ αυτό και διοχετεύουμε σημαντικότατους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε πολλές δράσεις ψηφιακής μετάβασης, πολλές εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με τις ψηφιακές υποδομές”, ανέφερε ο πρωθυπουργός

  Οικονομικό αποτύπωμα 1,1 δισ. ευρώ

  Πρόκειται για μια επένδυση η οποία σε βάθος 10ετίας θα έχει οικονομικό αποτύπωμα άνω των 1,1 δισ. ευρώ, όπως σημείωσε κατά την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε για την εταιρεία η  ΙDG Research Services κάθε 1 ευρώ άμεση επένδυση σε κέντρα δεδομένων αποφέρει 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα

  "To Athens 3 θα είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα και θα ενισχύσει τη θέση της χώρας ως κόμβος δεδομένων στη ΝΑ Ευρώπη”, σημείωσε ο κ. Κάκκος εκτιμώντας ότι τα κέντρα δεδομένων όπως αυτά της Lamda Hellix δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιπλέον επενδύσεις στην Ελλάδα "

  "Ήδη στη χώρα εφαρμόζονται μερικά από τα πιο καινοτόμα project data center της Ευρώπης. Σήμερα θέτουμε τα θεμέλια για την προώθηση της Ελλάδας ως ένα βασικό επενδυτικό hub της περιοχής. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα και το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό", σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του ο CEO της Digital Realty, William Stein.

  "Η Αθήνα είναι μια πόλη που πλέον αναδύεται ως ένα hub συνδεσιμότητας. Ένα σταυροδρόμι προς την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ατενίζοντας το μέλλον, από το 2022 και μετά, ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με τη Lamda Hellix και την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να ενισχύσουμε περαιτέρω και τη δέσμευση προς τους πελάτες μας αλλά και τον ελληνικό λαό. Ως μέρος της δέσμευσης μας, σήμερα ανακοινώνω πως η Digital Realty θα προσφέρει 100 εκατομμύρια σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ανακούφισης από τις συνέπειες των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα το καλοκαίρι", ανέφερε ο Chief Investment Officer της Digital Realty,  Gregory Wright.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ